Nyhet

Flere nye navn til Bergenfest

Det imponerende festivalprogrammet vokser stadig. Se hvilke navn festivalen har annonsert i dag.

Highasakite, Thomas Dybdahl og The Strypes er blant navnene som herved er bekreftet til Bergenfest sitt stadig voksende program. Det er ikke gått mange dagene siden festivalen sist annonserte tre nye navn - og nå utvides plakaten ytterligere.

Highasakite har høstet massiv oppmerksomhet i både inn- og utland etter slippet av sitt andrealbum Silent Treatment. GAFFAs anmelder belønnet albumet med fem stjerner og skrev blant annet følgende:

— Silent Treatment er et fantastisk sterkt album fra en gjeng som definitivt kommer til å fortsette å gjøre store ting i fremtiden.

Under deres utsolgte konsert på Rockefeller i Oslo den 8. februar høstet dessuten bandet full pott for sin opptreden - og sendte vår anmelder til himmelen. Eller, hvertfall 'høyt, høyere, Highasakite':

— Det er kanskje ikke så rart at man får positive vibber av musikken til Highasakite for dette er virkelig - for å dra en klisje - balsam for vintersjelene her i kveld. Folk koser seg. Det Highasakite gjør er det ingen andre som gjør bedre.

Les resten av anmeldelsen fra konserten her.

Bandet får også økende oppmerksomhet fra det store utland, og toppet nylig Time Magazines liste over anbefalinger på bransjefestivalen South By Southwest, som gikk av stabelen 7.-15. mars. Mer om det kan du lese her.

Også Thomas Dybdahl ble for ikke lenge siden belønnet med stjernedryss for sin imponerende opptreden i Operaen i Oslo i begynnelsen av mars.

— Dybdahl, kledd som en mann dobbelt så gammel som sine snart 35 år, finner sitt andre jeg mellom gitar-og orgelsoloer. Men det er fremdeles stemmen som er i sentrum, selv om tekstene drukner i lyd. Og de slutter akkurat når det er på tide å slutte.

Resten av den forrykende anmeldelsen kan du lese her.

I tillegg til de to norske navnene finner vi også den irske gruppa The Strypes, som debuterte med albumet Snapshot i september. Albumet ble produsert av Chris Thomas, som tidligere har jobbet både med The Beatles, Pink Floyd, Sex Pistols og Pulp. Det irske rockebandet fikk også æren av å varme opp for Arctic Monkeys under deres Europa-turné i oktober og november i fjor. Nå er de også klare for Bergen i juni.

Andre nye tilskudd til programmet er amerikanske John Fullbright, Mark Mulcahy og Ben Miller Band, samt det fransk-jamaikanske samarbeidsprosjektet Winston McAnuff & Fixi.

Hvilke andre artister som tidligere er bekreftet - og mye mer informasjon om Bergenfest, finner du i GAFFAs Festivalguide. Billettene sikrer du deg via GAFFA Live.

ANNONCE