Nyhet

Arcade Fire mister hodet på turné

Indierockbandet har blitt frastjålet et spesiallaget pappmachéhode under sin pågående Reflektor-turné.

Når man som Arcade Fire har et gjennomført visuelt element tilknyttet musikken, handler det om å passe godt på underveis i turnéene slik at ivrige fans ikke napper med seg det tilbehøret som er essensielt for showene. Da det canadiske indierockbandet slapp den første musikkvideoen fra Reflektor (bildet) ble de store pappmachéhodene, som bandets medlemmer hadde på, straks ikoniske for albumet som ble sluppet i fjor, og bandet har også brukt maskene på den påfølgende turnéen. Nå er én av disse i midlertid blitt stjålet.

Under et turnéstopp i Bridgeport i staten Connecticut ble multi-instrumentalisten Richard Reed Parrys hode/maske stjålet. Det amerikanske nettstedet Brooklyn Vegan har viderebragt en uttalelse fra bandet:

"Richys hode/maske ble stjålet etter vår konsert i Bridgeport, CT. Denne masken er den eneste av sitt slag og er essensiel for våres liveshow. Vi har fotografier av tyveriet, men i stedenfor å politianmelde ville vi foretrukket at personen som tok den ville kontakte oss og levere den tilbake. Kanskje er det bare en uskyldig feiltagelse, at du hadde tenkte å forlate konsertarenaen med din egen pappmachéutgave av Richard Parrys hode?"

Det er ikke tvil om at dette er en skikkelig hodepine, men om den er verst for bandet eller for den fan/tyv som har kommet hjem fra konsert med et stort hode under armen, er ikke lett å vite. Man kan uansett håpe på at Arcade Fire får masken sin tilbake, slik at det igjen blir litt ekstra swung over showene deres, som kommer til Europa og en rekke festivaler, inkludert Norwegian Wood i Oslo, til sommeren.

Arcade Fire har for øvrig overrasket flere ganger under deres pågående turné med å dra frem en rekke overraskende coverlåter. Den siste ut er Motownphilly av Boyz II Men, som bandet spilte i Philadelphia (selvfølgelig). Se et publikumsopptak av den coverversjonen her:

ANNONCE