Nyhet

Science fiction og feinschmecker-electronica på Only Connect-festivalen

Foreningen nyMusikk arrangerer sin årlige festival Only Connect i Oslo den 22. - 24. mai, og disker opp med dubstep-pionér, lydkunstnere og mer.

Foreningen nyMusikk arrangerer sin årlige festival Only Connect i Oslo den 22. - 24. mai, og til årets utgave har de latt seg inspirere av den britiske science fiction-forfatteren J.G. Ballard.

Mannen bak bøker som Crash og Empire of the Sun fokuserte under sitt sifi-forfatterskap heller lite på fjerntliggende galakser, men isteden på vår egen jordklode – og tok for seg historiske gjenfortellinger, som Øst-Asia under annen verdenskrig, problematikk i sin egen samtdig og visjoner av en nærliggende fremtid. Festivalen uttaler at de ønsker "å undersøke disse idéene i lys av Oslos nye urbane utvikling".

Akkurat hvordan de tenker å oppnå dette er fortsatt litt uklart, men de har nå uansett tatt et veldig lovende første seg ved å gjøre et knippe solide og uvanlige electronica-bookinger.


Den skotske dubstep-pioneren Kode9 (bildet) gjør en sjelden norsk opptreden på Diorama/Stenersenmuseet torsdag 22. mai. Fredag den 24. byr festivalen på et arrangement på kunsthotellet The Thief sin takterrasse, der Carmen Villain spiller live, etterfulgt av et DJ-sett med DJ Strangefruit og en eksklusiv lydinstallasjon av Oneohtrix Point Never som kun kan oppleves denne ene kvelden. 

Lørdag 24. mai avsluttes festivalen på Kunstnernes Hus med bl.a. performanceartist og lydkunstner Anat Ben-David fra kunstbandet Chicks on Speed og Chris & Cosey (Carter Tutti) fra det det innflytelsesrike britiske støy- og industrialbandet Throbbing Gristle.

Dette kan lett bli en minneverdig og uvanlig vårhelg, samme om du er Ballard-entusiast eller musikk-feinschmecker.


Du kan lese alt om årets festivaler i GAFFAs Festivalguide.

ANNONCE