Nyhet

Phonofestivalen får besøk av tysk legende

Michael Rother fra NEU! legger turen innom den studentdrevne festivalen i Bergen til høsten.

Phonofestivalen i Bergen går av stabelen 18. - 20. september, og arrangeres i år for tiende gang. Festivalen drives av frivillig arbeid i regi av byens studentradio og holder fokus på å fremme nye lokale artister og band, side om side med internasjonale og mer veletablerte navn.

Festivalen slapp en god bunke artister i mars, men kan denne uken fylle på med enda flere spennende navn. Blant dem finner vi Michael Rother, den ene halvdelen av den legendariske tyske krautduoen NEU!.

— Under Phonofestivalen skal Rother presentere musikken til NEU! og Harmonia, gruppa han startet opp sammen med Cluster-medlemmene Hans-Joachim Roedelius og Dieter Moebius og som Brian Eno har kalt 'the world's most important rock group'. I tillegg til dette er sjansen for å høre Flammende Herzen og annet solomateriale selvfølgelig også tilstede, skriver festivalen i en pressemelding.

Rother og NEU!-kollega Klaus Dinger var medlemmer av en kortlivet inkarnasjon av Kraftwerk tidlig på 70-tallet.

I tillegg til Michael Rother er også André Bratten, Okkultokrati, Spectral Haze og Radio 9 meldt klare for festivalen i dag. Resten av programmet kan sjekkes ut på Phonofestivalens nettsider.

ANNONCE