Nyhet

Vil du eie en liten bit av rockehistorien?

Deler av Lou Reeds turnéutstyr auksjoneres bort via eBay.

I fjor høst døde Lou Reed (bildet) av leversvikt i en alder av 71 år. Reed var kanskje en av de aller største legendene i rockehistorien både som frontfigur og låtskriver i den innflytelsesrike gruppen The Velvet Underground, men også gjennom en innholdsrik solokarriere som strakte seg fra tidlig 70-tall og frem til det som skulle bli hans siste albumutgivelse: Metallica-samarbeidet Lulu i 2011.

Men selv om Reed nå er borte lever hans profiler på sosiale medier som Facebook og Twitter videre, og oppdateres ofte med bilder av objekter som er funnet i musikerens gigantiske personlige arkiv. Det være seg originalutgaven av The Velvet Undergrounds 'banan-album', med skrellbar banan på coveret designet av Andy Warhol, fanbrev og gamle bilder.

Nå annonseres det også via den offisielle Facebook-profilen at deler av Lou Reeds turnéutstyr skal auksjoneres bort via eBay for å finansiere opprettelsen av et offisielt Lou Reed-arkiv, som skal ivareta majoriteten av hans store samling. I løpet av de neste ukene vil gitarforsterkere, keyboards, turnékasser osv. legges ut til auksjon på denne siden.


Har du en tykk lommebok har du nå altså muligheten til å eie en liten bit av rockehistorien.

Se Lou Reed fremføre How Do You Think It Feels i 2007 her:


ANNONCE