Artikkel

PORTRETT: Lars Ulrich fyller 60 år

En stor gratulasjon til den verdenskjente trommeslageren

Den musikalske oppvåkningen skal ha funnet sted på en Deep Purple-konsert i København i '73, og bare åtte år senere var Gentofte-gutten Lars Ulrich med på å legge grunnlaget for en av hardrockmusikkens største suksesser gjennom tidene.

I dag fyller Ulrich – sønnen til den nylig avdøde tennisspilleren og jazzmusikeren Torben Ulrich – 60 år, og kan se tilbake på førtito år bak trommene i monstersuksessen Metallica.

Da den unge Ulrich flyttet til Los Angeles i 1980, var det ellers for å trene på å følge i farens fotspor som profesjonell tennisspiller. Slik skulle det som kjent ikke bli, for ikke lenge etter ankomst til det nye hjemlandet satte Ulrich ut en annonse i avisen The Recycler, og kom dermed i kontakt med medgitarist og låtskriver James Hetfield.


Resten, som de sier, er historie. Sommeren '83 ga bandet ut debutalbumet Kill 'Em All, og sementerte i årene etter suksessen med platene Ride the Lightning (1984), Master of Puppets (1986), ....And Justice for All (1988) og ikke minst Metallica (1991), som inneholdt signaturlåter som «Enter Sandman», «Nothing Else Matters» og «The Unforgiven».

Lars Ulrich i 1986. Foto: Ole Christiansen
Lars Ulrich i 1986. Foto: Ole Christiansen

 


Meningene har nok vært mer delte om de seks studioalbumene som har blitt laget av bandet siden den gang – men det er nok få som vil bestride Metallicas status som en av tungrockens mest suksessrike eksponenter i en bredere offentlighet. Bandet ble hentet inn i The Rock & Roll Hall of Fame i 2009, og på seremonien samme år spilte de noen få sanger med Lou Reed.

Det uventede samarbeidet med den gamle rockelegenden resulterte i etterkant i albumet Lulu, som ble Reeds siste studioalbum. Stykket delte vannet, men ble ønsket velkommen her i GAFFA med fem stjerner og en entusiastisk anmeldelse. Metallicas siste innsats er 72 Seasons, som ble utgitt tidligere i år til en lunken mottakelse.

"For et band som har gjort en dyd ved å utvide kunstnerisk spillerom gjennom store deler av karrieren, er det 11. Metallica-albumet 72 Seasons en veldig tilbakevendende affære," sa vår anmelder Keld Rud i sin trestjerners anmeldelse.


På den private fronten har Ulrich de tre barna Myles, Layne og Bryce – født i henholdsvis 1998, 2001 og 2007 – og er gift med fotomodellen Jessica Miller. Han har vært gift tre ganger og dannet par over en årrekke med skuespillerinnen Connie Nielsen, som også er mor til Ulrichs yngste barn.

ANNONCE