Nyhet

Videopremiere: Bare Egil Band - Faen i hælvete

Fotballmusikk for folk som ikke er interessert i fotball.

Bare Egil Band er for tiden ute med albumet Heia Norge, en samling bestående av låter som utelukkende omhandler fotball. Fotball og musikk går som oftest ikke så altfor godt sammen, selv om Lily Allen kastet seg inn i kampen med en uoffisiell VM-låt før årets sluttspill i Brasil. Ikke at Lily og Bare Egil har for mye til felles sånn ellers. 

Men låtskriver Egil Hegerberg bryr seg egentlig fint lite om ball:

Heia Norge er et resultat av et panisk forsøk på å innkassere litt enkel gevinst av interessen rundt fotball-VM. Låta mi Heia Norge er fra mesterskapet i 1994, hvor Norge faktisk var med i sluttspillet. Den har jo ingen relevans til dagens situasjon, men ettersom den ble brukt i et program på NRK i forkant av denne store konkurransen, smalt jeg sammen en plate i full fart med alle de beste fotballåtene jeg har laget. Ettersom jeg ikke har noen interesse for fotball selv, er jeg fri til å skrive sanger om hvilke lag jeg vil. Og jeg vil gjerne skrive sanger om alle lag, sier Hegerberg til GAFFA.


I dag kan vi by på premiere på musikkvideoen til låta Faen i hælvete, som er en del av utgivelsen.

Faen i hælvete er kanskje den aller beste fotballåta jeg har laget, og det sier ikke så lite når man vet at den er på plate sammen med perler og godbiter som Særpingane taper aldri, Stabekk kino og Heia Norge. Selvfølgelig er det litt taktisk lite smart å kaste bort en slik potensiell klassiker på et lag uten nevneverdig med supportere, som Grorud, men forhåpentligvis vil jo dette snu nå med denne låta.

Tja, det spørs om Bare Egil Band vil greie å hanke inn noen nye supportere for Grorud. Musikkvideoen, hvor flere kjente fjes inkludert gutta i Oslo Ess dukker opp, kan i alle fall sjekkes ut her:

ANNONCE