Nyhet

Kendrick Lamar takket nesten nei til Kanye West

Plateselskapet ville helst beholde den unge rapperen i studio fremfor å la ham dra ut på turné med Yeezy.

Kendrick Lamar (bildet) skapte elleville tilstander med sitt 2012-album Good Kid, m.A.A.d City og påfølgende konserter blant annet under fjorårets Slottsfjell og Øya.

I år har den unge rapperen tilbrakt mye tid på veien med Kanye West og turnéen for fjorårets kanskje mest omtalte albumutgivelse Yeezus. Turnéen har ikke gått helt knirkefritt og flere konserter i Europa, blant annet en i Oslo Spektrum, ble utsatt på ubestemt tid på grunn av at sceneproduksjonen (og muligens også Wests ego) var for massiv for arenaene.

Selv om Lamar nok har fått en god boost grunnet de gjennomførte amerikanske konsertdatoene var ikke plateselskapet Top Dawg Entertainment veeeeldig gira på at han skulle bli med Kanye West på turné.

Som en del av en større portrettartikkel i The New York Times uttalte sjefen i plateselskapet, Terrence Henderson, at de helst ville beholde rapperen i studio hele denne perioden.

— Tro det eller ei, men vi prøvde faktisk å unngå hele turnéen.

Problemet ble i midlertid løst da Wests folk kunne tilby Lamar en studiobuss hvor han kunne gjøre innspillinger selv om han var på veien.

Det er ennå ikke bekreftet noen dato for når vi kan forvente et nytt album fra Kendrick Lamar.

ANNONCE