Nyhet

Kent-låt politianmeldt for hets mot folkegrupper

En svensk radiolytter var rimelig opprørt over en av gruppas seneste singler.

I vinter slapp Kent singelen La Belle Epoque som var en forsmak på deres ellevte album, Tigerdrottningen. i det andre verset av låten synges det "jävla finnar, norrmän, dansker", noe som kanskje ikke var så veldig provoserende.

Det skulle man i alle fall tro.

Nå har en radiolytter i den svenske byen Mjölby, ifølge Expressen, i midlertid anmeldt låten til politiet. Grunnen skal være at lytteren følte låten hetset folkegruppene det synges om.

I anmeldelsen står det blant annet følgende: "Sveriges Radio har gjentatte ganger spilt en sang fra gruppen Kent som inneholder teksten 'jävla finnar, norrmän, danskar' og dermed uttrykt mangel på respekt overfor grupper".

Politiet har bestemt seg for å ikke etterforske den populære gruppen, siden de mener låten ikke kan anses som kriminell.

Kent ble senest "anmeldt" her i GAFFA da de spilte på Norwegian Wood i midten av forrige måned. Det var ikke akkurat kriminelt dårlig (høhø), men vår anmelder ga likevel bandet kun tre stjerner og mente konserten for det meste besto av "utdatert stadionpop uten nerve og spilleglede".

Les hele anmeldelsen her.

Om du ennå ikke har hørt låten det er snakk om, kan den sjekkes ut her:

ANNONCE