Artikkel

Er du en av de som hater Kent? Her er seks låter som kan få deg til å skifte mening

GAFFA.no – alt om musikk!

Hater du Kent?

Bra, da har du kommet til rett sted.

Dette er nemlig din sjanse til å endre mening om bandet når GAFFAs svenske Jim lister opp seks sanger som kan få deg til å tenke annerledes. For du har vel ikke tenkt på Kent som et band som driver med hardrock, hellige orgelsalmer, punk, elektronisk dansemusikk eller finske fylleviser om hoppende pikker på stranden?

1. Gigi

På Kents siste album Då Som Nu För Alltid holder hardrock-riffet seg nesten 50 sekunder inn i Gigi. Hører vi riktig? Ja, det er sannelig deres tyngste riff noensinne som høres mens Jocke Berg synger om at vi er døde. RIP alle popmelodier, eller ok, det er fortsatt noen av dem mellom riffene. Alle Kent-hatere og hardrock-fans har ventet og lengtet etter å tilbe Kent på bare knær under de sorte jeansene og nå har sjansen endelig kommet!

 

2. 18: 29-4

Hvis du mener hardrock er djevelens musikk foretrekker du kanskje den hellige orgelsalmen som innleder Kents album Red. Kirkeklokkene ringer og er det sangeren Jocke Bergs klagestemme du ikke tåler foretrekker du kanskje heller et hav av mennesker som synger med på til det nedstrippede orgelet som leder salmen videre. For hundre tusen stemmer kan vel ikke ta feil?

 

3. Kallt Kaffe

B-siden viser at Kent kan utfordre ethvert svensk punkband med øredøvende forvrengte gitarer, selv om det akkurat som med kaffe tar litt tid å venne seg til smaken. For mange sigaretter og sene kvelder ga Jocke Berg problemer med kontaktlinsene, og han valgte derfor å skrive en låt om hvor vonde øynene hans var. Mer punk kan det ikke bli.

 

4. Ingenting - Copyfokking Rmx

Her strekkes konseptet litt når en remiks av elektronisk dansemusikk er med, men den noe monotone originalversjonen med sitt gjentatte refreng får seg her en skikkelig makeover når danskene i Copyfokking tar tak i låta. Jada, det finnes fortsatt deler av originalen igjen, men de fungerer for det meste som en kildeliste på at dette en gang var Kent. For ingenting med det svenske bandet har noen gang svingt så hardt på dansegulvet.

5. Ingenting Någonsin

Ser du på Kent som selve arena-mastodonten som bare vil løfte alle sine følelser for folkemassene? Er du selv en introvert shoegazer som mest av alt vil å snike deg ned i et fuktskadd mørkt lokale og få med deg det siste innen drømmepop og skotittermusikk? Da bør du bli fanget av Ingenting Någonsin der Jocke Bergs rustne stemme vokser i desperasjon og melankolien er konstant. Mer My Bloody Valentine enn dette kommer Kent aldri til å høres ut, verken før eller etter.

6. Papin Jahti

Trommeslager Markus Mustonen tar over syngingen i en egenkomponert fyllevise på finsk om gullpikker som hopper bortover stranda mens presten løper etter. Får du det ikke til å stemme? Enda mer forvirrende er det at der er et av Sveriges største band som står bak, hvis sanger Jocke Berg vanligvis regnes som et lyrisk geni. Hvis du foretrekker finsk melankoli og komiske hits fremfor Kent, er kanskje dette din kopp med te.

ANNONCE