Nyhet

Damon Albarn: Det var for varmt ute

Frontmannen forklarer hvorfor det kanskje aldri kommer noe nytt album fra Blur.

Tidligere i år avslørte Damon Albarn (bildet) at Blur hadde spilt inn 15 nye låter i Hong Kong. Det britiske bandet, som ble gjenforent i 2008, ga ut sitt foreløpig siste album, Think Tank, i 2003.

Men selv om bandet hadde spilt inn nytt materiale var det langt fra sikkert at et nytt album var på vei. I et intervju med NME denne uken sier han at det er gode sjanser for at det aldri blir et nytt album fra Blur. Grunnen? Det var rett og slett for varmt i Hong Kong.

— Det ble for mye reising mellom hvor vi bodde og studio, og det var litt for varmt ute. Jeg tror det er derfor vi ikke ble ferdig, hevder Albarn overfor magasinet.

Videre forteller han at han foretrekker å jobbe i kortere, konsentrerte perioder, og at han derfor mest sannsynlig ikke kommer til å vende tilbake til materialet som Blur jobbet med tidligere i år.

Albarn slapp selv sitt første soloalbum tidligere i år til stor kritikerros. Everyday Robots fikk hele fem stjerner her i GAFFA:

— Gjennom albumets tolv sanger prøver Albarn også å takle de store temaene, som teknologiens inntog i hverdagen og hvordan det moderne mennesket prøver å kurere sin iboende ensomhet ved hjelp av teknologi og underholdning. Både den lavmælte og melankolske Lonely Press Play og tittelsporet forteller om hvordan vi nærmest har blitt roboter med blikket konstant festet på mobiltelefonene. De illustrerer en nesten luddistisk tankegang hos mannen som spilte inn hele den siste Gorillaz-utgivelsen, The Fall, ved hjelp av en iPad, skrev vår anmelder.

Les resten av anmeldelsen her.

ANNONCE