Nyhet

Statsministeren svarer på Magdis kritikk

Magdi fra Karpe Diem var ikke begeistret for Erna Solbergs kondolanse i forbindelse med Ariel Sharons død på søndag.

Lørdag døde den tidligere israelske statsministeren Ariel Sharon, etter å ha ligget i koma i nesten åtte år. Statsminister Erna Solberg sendte ut en pressemelding der hun omtalte den omstridte eks-statslederen på et vis som, til tross for hennes vage forsøk på nøytralitet, ble oppfattet som provoserende av mange:

– Overfor Israels statsminister Benjamin Netanyahu og det israelske folk vil jeg uttrykke min dypeste medfølelse ved tidligere statsminister Ariel Sharons bortgang. Ariel Sharon har vært en sentral skikkelse i sitt land i flere tiår. I dag har en sterk leder gått bort og mine tanker går i dag også til Sharons familie.

En av de som ble forbannet, var Karpe Diems Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid, en engasjert stemme i Midtøsten-spørsmål. Magdi er halvt egyptisk, og har dessuten en grad i Afrikanske og asiatiske studier fra Universitetet i Oslo, med spesialisering i området Afrika sør for Sahara. Søndag kveld tok han til Karpe Diems offisielle Instagram-konto, der han la ut følgende bilde og undertekst:

– En 85 år gammel jævel, som viet store deler av sitt liv til det israelske krigsmaskineriet, er død. Og du sendte ut en pressemelding med «din dypeste medfølelse» til det israelske folket. Og du omtalte ham som «en sterk leder» og «en sentral skikkelse». Og du skrev ikke noe mer om Ariel Sharon. Har du planer om å gjøre det med alle andre jævler som dør?


I dag svarte Erna Solberg på Magdis kritikk, under et besøk hos P3Morgen:


– Han refset meg for å være nøytral. Han mente at man ikke kunne være nøytral. Jeg mener at det er viktig i Midtøsten-konflikten å se to sider av saken, uttalte hun.

Deretter fortsatte hun etter beste evne i samme diplomatiske og nøytrale ånd som i søndagens pressemelding:

– Hvis du mener dette var hardt vær så kan du ikke være statsminister. At andre har andre meninger enn meg, det respekterer jeg. Også i en konflikt hvor det er to sider av en sak.


ANNONCE