Nyhet

PREMIERE: Tôg - Av Hengslene

Skamløst leken elektropoplåt.

Helt siden Tôg gjorde sin debut i 2011, har hele Norge hatt dilla på dem. 31. januar slipper Stavangerbandet andreplaten Feiring. Vi varmer opp med premiere på den dansbare låten Av Hengslene. Hør den nederst i artikkelen.

Tôg har opplevd stor suksess siden de slapp førsteskiven Drøm. Uimotståelige låter, som Sansen og Reint Mel (i påsen din), har ført dem til store festivaler, deriblant by:Larm og SXSW. De har til og med fått ungdomsdrømmen oppfylt, da de var på MTV.

Lydverket ga bandet en femmer og påstod at "...live gjør Tôgs dansbare og høyst organiske elektropop lite annet enn å spre tonnevis med varm glede. Og dans. Og latter." 

Tôg har jobbet iherdig med nytt materiale siden de slapp Drøm. Det kommende studioalbumet, Feiring, omtales som en skamløs leken fest, med innlag av New York-disco, norsk disco, 80-tallsboogie og 90-talls-r&b. Platen er skrevet og produsert av vokalist Lars Christian Olsen, sammen med Ådne Meisfjord, som også har bidratt på låtskriverfronten. Eric Broucek, som er kjent for å ha jobbet med blant andre LCD Soundsystem og Holy Ghost, står for miksingen.

"Da vi lagde denne Av Hengslene holdt jeg og Ådne (Meisfjord) på å sende italo-discolåter fra 80-tallet til hverandre, og tenkte vi skulle lage noe inspirert av den bølgen der til å ha på plata. For de som ikke kjenner til italo-disco, var det en av 80-tallets største musikksjangre, som samtidig er noe av det mest cheesy som har skjedd med dansemusikkens historie," forteller Olsen. Typ dette: 

Hør den herlige nye låten deres Av Hengslene her:

ANNONCE