Nyhet

Nye navn klare for sommerens Bergenfest

En god blanding internasjonale og norske artister bekreftet til festivalen i kveld.

Bergenfest lader opp til sommerens store musikkbegivenhet i vestlandets hovedstad, og går inn i helgemodus med nok et knippe gode artistnavn klare.

Lee Fields & The Expressions står for deilig soulmusikk, noe som ofte går rett hjem hos festivalens trofaste publikum. Fields (bildet) har hatt en karriere på nærmere 45 år, hvor han ofte har blitt sammenlignet med legenden James Brown. Sammen med The Expressions har sangeren gitt ut en rekke fine album de siste femten årene, senest Faithful Man fra 2012.

Lee Fields har også samarbeidet flere ganger med den kjente franske produsenten og house-artisten Martin Solveig.

Britiske Wild Beasts slipper sitt fjerde album, Present Tense, allerede i slutten av neste måned. Singelen Wanderlust har gått sin seiersgang den siste tiden, og arrangørene lover en dansbar fest når Wild Beasts entrer scenen på Bergenhus Festning den andre fredagskvelden i juni.

Utover det amerikanske og britiske bidraget er også to norske navn klare for festivalen i Bergen.

Sivert Høyem er forlengst veletabert som soloartist, etter at moderbandet Madrugada gikk under etter gitarist Robert Burås' altfor tidlige bortgang i 2007, og i løpet av våren slipper han enda et nytt album. Det blir hans første utgivelse siden Long Slow Distance fra 2011.

Lokale Vilde Tuv er kanskje ikke et like etablert navn, men har likevel gjort seg bemerket med låtene Mine Armer og Cellevevet, som endelig utkom på syvtommer tidligere denne måneden. I fjor høst ble vår utsendte skribent også svært imponert over det han hørte da Tuv spilte under Den Elleville Festen på USF Verftet:

"Hver gang gitaren fadet ut og det siste ordet fra hennes låter hang i lufta, tok det et par sekunder før det musestille og målbundne publikummet sittende og stående rundt om i det lille rommet fikk summet seg og startet applausen. Ekstatisk applaus, av den typen du vanligvis ikke opplever på konsert med en artist som slapp sin aller første offisielle singel dagen før, og som enda ikke har rukket å trykke den opp fysisk en gang."

Les hele anmeldelsen her.

Bergenfest, som arrangeres 11. - 15. juni, har fra før av hentet inn sterke navn som Robert Plant, John Mayer, Television, Franz Ferdinand og Agnes Obel.

Festivalpasset sikrer du deg via GAFFA LIVE.

ANNONCE