Nyhet

Ni nye navn til NorthSide

Festivalplakaten til den danske festivalen er dermed komplett.

Den 13. – 15. juli er det femte året på rad den danske festivalen NorthSide går av stabelen i Ådalen i Aarhus. Festivalen stiller nå med sin komplette lineup, med ni nye tilskudd til listen i dag.

Blant dette siste slippet finner vi blant annet Rhye og Reptile Youth (bildet). Den dansk-kanadiske R&B/indie-duoen Rhye slapp sitt debutalbum Woman i juni i fjor og anmeldelsen kan du lese her. Duoen spiller også på Bergenfest i juni, hvor også Lana Del Rey er bekreftet til å gjøre sin eneste norgeskonsert for i år. Mer om det her. Lana dukker forøvrig også opp på Northside og dette blir dermed også en av få muligheter til å få med seg den amerikanske Video Game-sangeren live innenfor Skandinavias grenser denne sommeren.

Reptile Youth befinner seg også blant dagens slipp, og den danske punkgruppa hadde nylig premiere på deres nye singel, JJ, som er første singel fra det kommende albumet Rivers That Run For A Sea That Is Gone. Låta er basert på en sann historie om en mann med initialene JJ, som har vært en tung rusmisbruker siden han var 22. Han er også en stor Reptile Youth-fan. Hør den her.


De resterende av de siste ni bookingene byr på den amerikanske hiphop-gruppa Jurassic 5, Lars H.U.G., Chorus Grant, Dúné, James Vincent McMorrow, Nabiha og Royal Blood.

Artister som tidligere er bekreftet klare for festivalen er Arcade Fire, Queens of the Stone Age, MØ, The National, Pixies og mange flere. Sjekk forøvrig alle som spiller på NorthSide i GAFFAs festivalguide.

Billetter til NorthSide kan du sikre deg via GAFFA Live.


ANNONCE