Nyhet

Mayhem til Øya

Et viktig år for metallegendene skal feires med jubileumskonsert under årets Øyafestival.

I 1984 startet det hele. Og nå, 30 år senere, skal det legendariske metallbandet Mayhem markere jubileumsåret - og feiringen skjer i Tøyenparken under Øyafestivalen i august.

Men før den tid ventes det ny plate. For første gang på hele syv år slipper metallegendene nytt album og Esoteric Warfare blir å finne i butikkhyllene innen sommeren. Året markerer dessuten 20 år siden utgivelsen av De Mysteriis Dom Sathanas; et av deres viktigste album (om ikke det viktigste?), men også albumet som førte til mye krangling - og senere drap - blant bandmedlemmene.

Det har mildt sagt vært 30 år med godt over gjennomsnittlig mange brutale og kontroversielle hendelser for bandet - både på og utenfor scenen. Selvmord, krangling og drap har preget karrieren - likevel anses bandet å være blant de desidert viktigste og største inspirasjonskildene for drøssevis av andre band innen sjangeren, med en dedikert fanskare verden over.


Da bandet satt et verdig punktum for by:Larm i 2012 belønnet vår anmelder med fem stjerner og skrev følgende:

- Ingen andre norske(og nordiske?) band kan måle seg med den innflytelsen mayhem har hatt på en hel internasjonal musikkscene, en scene de selv er pionerene bak. I det hele tatt burde dokumentaren Once Upon A Time In Norway, om Mayhem og det tidlige black metal miljøet, være obligatorisk skolepensum i norsketimene på norske videregående skoler.

Sjekk alle som spiller på Øyafestivalen i GAFFAs festivalguide og sikre deg festivalpasset gjennom GAFFA LIVE.


ANNONCE