Nyhet

Hør Becks nye album i sin helhet

…til tross for at det fortsatt er en uke til slipp.

Becks nye album, Morning Phase, slippes 25. februar – og nå, allerede en uke før release, kan du lytte til vidunderet i sin helhet via den amerikanske radiostasjonen NPR.

Albumet består av 13 låter, hvor det stadig har lekket smakebiter på nett i forkant av utgivelsen. Det første singelslippet fra den kommende skiva ga indikasjoner på at sounden fortsatt befinner seg i samme bane som amerikanerens utgivelse fra 2002, Sea Change. Les mer om det her.

Det er riktignok gått hele seks år siden sist utgivelse og mye har skjedd i kulissene i denne perioden. Pausen skyldes blant annet, ifølge Rolling Stone, at Beck har slitt med en ryggskade – som på et tidspunkt har vært så alvorlig at artisten ikke har greid å holde en gitar.


På bakgrunn av dette har tematikken endret seg en hel del på den kommende Morning Phase.

- Jeg mener, ting er fra et litt annet perspektiv denne gangen. Hvis jeg tenker på dette albumet, er det noen flere tråder der; mens Sea Change var mer spesifikk om én ting (nedbryting av et langvarig forhold). Du har perioder i livet der du er på ulike stadier. Du har perioder hvor alt endres, og etterpå er du i et nytt rom, på et nytt punkt i livet ditt, på bakgrunn av et valg eller omstendighetene, har Beck sagt i et tidligere intervju.

Det er med andre ord ingen tvil om at de personlige utfordringene som har preget den siste delen av artistens liv, også har satt sitt preg på den kommende skiva.


- Jeg føler at dette albumet er en ny start for meg, og ikke minst oppsummerer de psykiske utfordringene jeg har gjennomgått den siste tiden.

Her kan du høre albumet i sin helhet de neste syv dagene, frem til det er å finne i butikkene.

ANNONCE