Nyhet

Fire nye navn til Nattjazzen

Festivalen i Bergen får besøk av internasjonale og nasjonale jazzhelter, men også noen lokale helter som ikke akkurat spiller jazz.

Nattjazz arrangeres 22.-31. mai, parallelt med Festspillene i Bergen. Festivalen har blitt arrangert siden 1972 og er en av landets største jazzfestivaler. Nå er det klart at Fjorden Baby! (bildet) får gleden av å avslutte årets festival i Røkeriet, lørdag 31. mai.

Bandet er aktuelle med skiva Fjorkloden, som kom i starten av november. Dette var deres tredje studioalbum siden oppstarten i 2005.

— Fjorden Baby! roer ned noe av tempoet fra den to år gamle Se Deg Rundt I Rommet med Fjordkloden, skrev vår journalist. Du kan lese hele anmeldelsen av albumet her.


I et tidligere intervju med GAFFA, stadfestet de joviale loddefjordingene at bandet har tatt en ny vending med Fjorkloden.

— Albumet kommer til å bli ganske variert, indieaktig og ha mer gitar enn de forrige platene. Vi er egentlig ganske schizo, så vi har brukt mange elementer vi ikke har prøvd før.

Les hele intervjuet her.


Fjorden Baby! er også nylig booket til Stord, som ligger i Hordaland halvannen time sør for Bergen. Der går festivalen 100 Dagar av stabelen 28.-29. mars. Mer om det kan du lese her. Bandet blir også å se under årets Slottsfjellfestival i Tønsberg. Slottsfjell kan melde om et forrykende billettsalg og halvparten av alle festivalpassene, som er lagt ut for salg, har allerede blitt revet bort. Mer om det her.

Samtidig er disse navnene nå bekreftet til årets Nattjazz: Wayne Shorter, en av den moderne jazzens viktigste komponister og saksofonister, cubanske Gonzalo Rubalcaba og den norske jazzmusikeren Håkon Kornstad.

ANNONCE