Nyhet

Damon Albarn til Roskilde

For første gang som soloartist. Warpaint og Interpol er også klare for festivalen.

Damon Albarn, kjent som frontfigur i Blur og Gorillaz, debuterer denne våren som soloartist med albumet Everyday Robots, som slippes den 29. april.

Artisten er nå også bekreftet som en av headlinere på årets Roskilde-festival, som finner sted 29. juni – 6. juli. Han har tidligere gjestet festivalen som frontfigur i Blur i 2003 og med Gorillaz i 2010. Dette blir hans første gang som soloartist.

Det er store forventninger knyttet opp til den britiske popsmedens kommende album. Mens majoriteten av artister og band ofte inspireres av dagligdagse ting som sinne og kjærlighet, har Albarn fortalt at han har hatt mer tilfeldige og utradisjonelle inspirasjonskilder for Everyday Robots.


- I forkant av innspillingen hadde jeg rundt 60 låter klare, blant annet Mr. Tembo, som ble spilt inn på en mobiltelefon mens jeg improviserte frem en sang for en babyelefant i Tanzania. Det er ikke en låt jeg forestilte meg at skulle komme med på skiva – den er heller under kategorien "låter jeg skriver for barnebursdager" eller lignende.

Les hele saken her.

I tillegg til til Damon Albarn er også Warpaint og Interpol bekreftet til festivalen i dag. Dermed føyer de seg til en relativt pen line-up bestående av Arctic Monkeys, Major Lazer, Trentemøller, Julia Holter og.


Festivalpass til Roskilde kan du sikre deg gjennom GAFFA LIVE.

ANNONCE