Nyhet

Blur-vokalist snart klar med solodebut

Damon Albarn har hentet inspirasjon fra blant annet babyelefanter i Tanzania og den lokale pinsekirken.

Damon Albarn, mest kjent som frontfigur i Blur og Gorillaz, debuterer denne våren med første plateslipp som soloartist. Albumet Everyday Robots er tilgjengelig fra den 29. april. 

Innflytelser og inspirasjon har naturlig nok vært viktige og svært essensielle for det ferdige albumet, og mens majoriteten av artister og band ofte inspireres av dagligdagse ting som sinne og kjærlighet, forteller Albarn at han har hatt mer tilfeldige og utradisjonelle inspirasjonskilder for Everyday Robots

- I forkant av innspillingen hadde jeg rundt 60 låter klare, blant annet Mr. Tembo, som ble spilt inn på en mobiltelefon mens jeg improviserte frem en sang for en babyelefant i Tanzania. Det er ikke en låt jeg forestilte meg at skulle komme med på skiva – den er heller under kategorien "låter jeg skriver for barnebursdager" eller lignende, forteller han til Rolling Stone.


Andre bidragsytere på albumet er blant annet Natasha Khan, aka Bat for Lashes, som synger en spøkelsesaktig ekko av Albarn sin stemme på låta Selfish Giant. Også Brian Eno, som også er naboen til Albarn og den såkalte grunnleggeren av ambient-sjangeren, synger på den siste låta på albumet. 

Blant elefanter og kjente bidragsytere, finnes det også barndomsminner og referanser til røttene hans i hjembyen Leytonstone. Noe av koringen på albumet er nemlig gjort av den lokale pinsemenigheten sitt kor.

- Jeg husker at jeg var liten og stod utenfor med sykkelen min og hørte på syngingen uten å klare å finne inngangen til kirken. Det er et veldig sterkt barndomsminne. Da jeg fikk kontakt med dem nylig, hadde de fortsatt et lite kor, og de var villige til å bidra på albumet, sier Albarn.


Ved siden av det kommende slippet av debutskiva, skal Damon Albarn også fortsette å drive med teaterbasert arbeid ved siden av musikken.

ANNONCE