Nyhet

Annie disser Putin i ny musikkvideo

Den bergenske DJ-en og popstjernen støtter opp om russiske homofiles rettigheter.

I anledning gårsdagens OL-åpning i den russiske byen Sotsji, som blant annet inkluderte opptredener fra t.A.T.u. og et russisk politikor som fremførte Daft Punks Get Lucky, har Annie (bildet) sluppet en ny låt og musikkvideo.

Russian Kiss er blitt en protestlåt mot den russiske presidenten Vladimir Putin, og landets harde lovgivning overfor homofile, som har blitt møtt med mye internasjonal kritikk den seneste tiden.

Den musikalske inspirasjonen er hentet fra den franske 90-tallshiten French Kiss, og Annie har allerede fått mye oppmerksomhet for prosjektet:


Det har vært spennende å følge utviklingen og reaksjonene. Heldigvis har det vært mye oppmerksomhet rundt temaet, og det har vært mye tilbakemeldinger også fra diverse russiske nettsider og blogger. De fleste virker som om de syns det er et viktig og bra prosjekt, men det har også vært en del veldig irriterte russere som syns det er helt forferdelig, men det er viktig å skape debatt. Alt i alt er jeg veldig glad for å se at folk er opptatt av temaet, sier en fornøyd Annie til GAFFA i dag.

Deler av overskuddet fra låten, som ble produsert med støtte fra Fritt Ord, vil gå til den ideelle organisasjonen All Out, som kjemper for homofiles rettigheter.

Russian Kiss er laget i samarbeid med den visuelle kunstneren Bjarne Melgaard, og regissør Richard Kern, som tidligere har jobbet med Sonic Youth, Marilyn Manson og Henry Rollins.


Se videoen her:

ANNONCE