Nyhet

Den Elleville Festen kan bli en årlig happening

Mikal Telle ser på mulighetene for å arrangere flere minifestivaler i Bergen.

På lørdag går Den Elleville Festen av stabelen på USF Verftet i Bergen. Husets scener skal fylles med artister som Blood Command, Kakkmaddafakka (bildet), Deathcrush, Chris Holm, Verdensrommet, Yoguttene og Annie.

Den Elleville Festen ble arrangert for første gang tilbake i 1997. Den gang av DJ-ene Bjørn Torske, Kahuun, Tore "Erot" Kroknes og butikkeier Mikal Telle med formål om å samle inn penger til å starte det som i 1998 ble plateselskapet Tellé Records. Festen ble også avholdt de neste to årene og i 2004 var Grieghallen vertskap da Kings Of Convenience, Ephemera og Magnet var blant de mange artistene som opptrådte.

Nå vurderer Mikal Telle å gjøre minifestivalen til en årlig happening i byen mellom de syv fjell.


— Akkurat nå er hodene våre fulle av denne festivalen, men jeg kan si så mye som at vi ser på mulighetene for at det kan bli en årlig festival, uttaler han til Bergensavisen.

Telle mener at en av fordelene med å gjøre Den Elleville Festen til et fast høstinnslag er muligheten til å planlegge tidligere, og kanskje også lure frem noen gamle helter til eventuelle gjenforeningskonserter.

— Jeg vet jo at en del av artistene som jeg jobber med, og har jobbet med er glad i artister som Jan Eggum og andre er inspirert av Bergen Beat-bølgen. Om vi skulle gjort det så ville jeg hatt et band som forhåpentligvis kunne vist litt av den gamle ungdommelige gløden, sier han til avisen.


Den Elleville Festen 2013 kan oppleves på Verftet lørdag 21. september, og det er enda noen få billetter tilgjengelig via GAFFA LIVE.

ANNONCE