Nyhet

Ble tilbudt karrierehjelp - nå advarer hun håpefulle musikere

En uke etter at hun fikk e-post med tilbud fra en radiostasjon som ville hjelpe henne å få fart på musikkarrieren advarer legenden Annie Lennox mot denne typen tilbud.

En uke etter at hun fikk e-post med tilbud fra en radiostasjon som ville hjelpe henne å få fart på musikkarrieren advarer legenden Annie Lennox mot denne typen tilbud.

At Lennox har solgt over 80 millioner plater, innkassert flere Brit Awards enn noen annen kvinne i musikkindustrien og til og med fått en Oscar forhindret ikke «Kylie» fra en radiostasjon i Los Angeles fra å sende Lennox en e-post i forrige uke, med et tilsynelatende vennlig tilbud om hjelp til å bli berømt.

LES OGSÅ: Kansellerer turné etter å ha blitt «terrorisert» av politimann.

— Jeg kom over musikken din på nett og jeg liker virkelig det jeg hørte! Jeg er musikk-koordinator for ny musikk på en kanal med over 100.000 unike lyttere hver måned, står det å lese i e-posten, som lover å spille Lennox' sin musikk hvis hun bidrar litt selv.

Lennox delte brevet på sosiale medier med kommentaren «Jeg tror jeg kan ha en sjanse!».

Advarer på Facebook

Etter å ha ledd ferdig påpeker Lennox imidlertid at det trolig dreier seg om en e-post sendt ut til svært mange og kommer med en advarsel på Facebook.

— Selv om det åpenbart er litt moro å dele e-posten som sier at jeg har «potensial» så er det trist at lovende musikere får slik svindelepost tilsendt hver dag, skriver hun og påpeker at teamet hennes får hundrevis av tvilsomme tilbud hvert år.

Artikkelen fortsetter under videoen.

— Jeg anbefaler alle nye (og etablerte, selvsagt) artister om å sende slik e-post rett i søpla. Selskaper som iskaldt kontakter deg, med e-poster som åpenbart følger en oppsatt formel, med lenker der du må betale for å laste opp musikken din, er en svært lyssky bransje og ikke en jeg ønsker å se noen bli ofre for, skriver Lennox.

LES OGSÅ: Erna Solberg om sin største jazzopplevelse.

(©NTB)

ANNONCE