Nyhet

Alternativ Julekalender luke #15: Unnveig Aas

Sett pris på det du har i jula, for alle er ikke like heldige.

Bak dagens luke skjuler det seg en artist som ifølge seg selv skal bli Norges svar på Taylor Swift, hun syns høsten lukter godt og er glad i å danse. Slike jenter har vi sansen for!

Julehilsen fra Unnveig Aas 

«Christmas Eve Can Kill You» er en av mine favorittjulesanger. Kanskje mest fordi den ikke er idyllisk. For oss som er så heldige å ha grei økonomi, og noen å være glad i dreier jula seg i stor grad om å kjøpe gaver, og spise alt for mye mat. Sangen minner meg på at jula også bør handle om å tenke på de som ikke har familie eller venner å reise hjem til, de som ikke har nok penger, de som kanskje ikke en gang har et hjem, og sette skikkelig pris på at jeg har alt det.


Med meg på innspilling hadde jeg Ole Torstein Hovig (keys), Mats Flem Norman (bass, kor), Sondre T. Midttun (el-gitar), Jonas Sønsteby (slagverk) og Emil Kraugerud (tekniker, produsent og kor). For å få kul klang spilte vi inn tammer og bjeller i en trappeoppgang på Universitet i Oslo, klokka 23, på en lørdag. Vi måtte ut innen midnatt, ellers gikk alarmen, så vi løp rundt som gale med trommerack og mikrofoner. En ansatt som passerte oss stirra skikkelig.

God jul, godt nyttår, husk å sette pris på det du har og gi bort litt av det du har til overs.


ANNONCE