Nyhet

Sniklytt på Damon Albarns kommende album

Det er under en uke til Albarn slipper sin første soloskive, men allerede nå kan du ta en sniklytt via iTunes.

Det er ikke mange dagene til Damon Albarn (bildet) slipper sin første soloskive, Everyday Robots. Men om du ikke greier å vente er hele albumet nettopp gjort tilgjengelig på iTunes.

I fjor høst kunne Albarn fortelle Rolling Stone at han var i studio med produsent, og XL Recording-sjefen Richard Russell, men planene om et soloalbum har ligget og ulmet lenge. Albarn uttalte at Russell sto for det rytmiske, mens han selv sto for resten av låtskrivingen og musikken.

— Vi jobbet sammen med Bobby Womack-albumet og fant virkelig tonen. Han har gjort det fantastisk godt som musikkmogul, men jeg tror han nå har lyst til å fokusere sin energi på å produsere plater. Det å lage et soloalbum kan lett bli en katastrofe, så jeg tenker at hvis jeg først skal lage et album med navnet mitt på, skal jeg ha en god produsent med på laget. En som kan ta det ansvaret bort fra meg, sa Albarn i en utdypende kommentar til magasinet den gang.


Damon Albarn er klar for Roskilde til sommeren, og det er nok heller ikke umulig at han svipper innom Norge også i den perioden. Sist gang Albarn var i landet var da han spilte med Blur under fjorårets Øyafestival.

Sjekk for øvrig alle som spiller på Roskilde i GAFFAs festivalguide, samt fikse deg billetter via GAFFA Live.

Se videoen til Brian Eno-samarbeidet Heavy Seas Of Love, som ble sluppet i går kveld, her:

ANNONCE