Nyhet

Se St. Vincent, Muse og Foo Fighters hylle Cobain

Kurt Cobain ble gjennom helgen minnet fra scenekanten av flere musikalske kollegaer.

De fleste har sikkert fått med seg at vi i helgen passerte 20-års markeringen for Kurt Cobains tragiske selvmord.

GAFFA hedret Cobain ved å spørre et knippe norske rockere hvilken Nirvana-sang som har betydd mest for dem. Svarene vi sanket kan du lese her.

Gjennom helgen har dessuten den avdøde Nirvana-vokalisten blitt hedret av sine musikalske kollegaer verden over. Både Foo Fighters, St. Vincent og Muse er blant dem som har sendt Cobain en tanke og hyllest. Du kan se Muse og St. Vincent (bildet) konkurrere om den beste coverversjonen av Lithium i bunnen av saken.

Foo Fighters ledet an med å poste et bilde av Kurt Cobain på Instagram, som linket til In My Life av The Beatles - en sang som var elsket av Cobain og også ble spilt i hans begravelse.

 

Under deres Lollapalooza-show i Brasil gjorde Matt Bellamy en stopp underveis i settet for å fortelle at Muse har eksistert i 20 år, før han sa følgende: "En stor personlighet døde for 20 år siden, denne neste låten er til Kurt Cobain", med tilhørende jubel fra publikummet i Sao Paulo.

Samtidig spilte St. Vincent i Chicago - Annie Clark var heller ikke sen til å minnes Nirvana og spilte også en egen versjon av Lithium,hentet fra Nirvanas klassiske og legendariske andreskive Nevermind

Se Muse og St. Vincent fremføre sine hyllester til Kurt Cobain her:

ANNONCE