Nyhet

Lørdagsprogrammet til Bergenfest er komplett

Festivalen kan i dag tilføye noen etterlengtede navn til plakaten.

Bergenfest lader opp til sommerens store musikkbegivenhet i vestlandets hovedstad, og har nå annonsert de tre siste navnene til lørdagsprogrammet sitt: Blood CommandI Was A King (bildet) og Danielson.

Albumaktuelle I Was A King, med Oslo/Egersund-duoen Anne Lise Frøkedal og Frode Strømstad i spiss, høstet lovord fra GAFFA for deres femte studioalbum Isle Of Yours, som kom i mars.

— På Isle of Yours har de virkelig funnet formen, og videreforedler på ypperlig vis alle de gode tendenser fra sine foregående utgivelser, skrev vår anmelder.


Les resten av anmeldelsen her.

Albumet har dessuten definert en ny sving i forhold til de tidligere utgivelsene fra duoen.

— Vi har prøvd å tenke litt annerledes instrumentering, forteller de - og sikter til et mer ambisiøst, variert og urbant album, til forskjell fra den mer landlige tilnærmingen på deres tidligere utgivelser.


Her kan du se intervju med Frøkedal og Strømstad, hvor de deler flere detaljer rundt arbeidet med plata, de øvrige bandmedlemmene og alt som er annerledes ved det nye albumet til I Was A King.

Den bergenske punktrioen Blood Command slapp sin siste plate Funeral Beach i 2012 og GAFFAs anmelder mente at trioen ikke overrasket på sin andre fullengder - noe de forøvrig heller ikke trengte. Les hvorfor her.

Blood Commands konsert under Bergenfest, blir bandets eneste opptreden i 2014.


Foreløpig siste tilskudd til plakaten er det amerikanske rockebandet Danielson, som serverer indie/pop-gospel og omtales som et prosjekt med mye egenart. Bandet er under ledelse av amerikaneren Daniel Smith, som blant annet har gitt ut Sufjan Stevens på sitt selskap Sounds Familyre.

Musikkfestivalen i Bergen har bygd seg opp et imponerende festivalprogram i år med tidligere bekreftede artister som Lana Del Rey, Blondie, John Mayer, Tom Odell, Highasakite og Franz Ferdinand.

Resten av festivalprogrammet finner du i GAFFAs Festivalguide og festivalpasset sikrer du deg via GAFFA Live.


 

ANNONCE