Nyhet

Disse lyder best

WiMP avslører hvilke fem norske artister nordmenn mener har den beste lydkvaliteten. Er din favoritt på listen?

Ifølge en fersk undersøkelse gjennomført av Respons Analyse for musikktjenesten WiMP er Sivert Høyem kåret til den norske artisten som har best lydkvalitet. 

Høyem toppet også tidenes første WiMP Hifi Topp 15 Album-liste, som inneholder de femten mest populære albumene for øyeblikket blant HiFi-brukerne, og som oppdateres fra uke til uke. Mer om det her.

Tjenesten WiMP HiFi ble lansert i oktober og utgjør en månedlig betalingstjeneste for audiofile feinschmeckere, Skandinavias eneste der all lyd er i tapsfri CD-kvalitet. Sammen med tjenesten lanserte WiMP også den nye redaksjonelle feature-serien "High Fidelity", der målet er å overbevise musikkfans om å nyte hele album i ro, fred og topp lydkvalitet.


— Lydkvalitet står i høysetet hos WiMP og i den forbindelse ville vi sjekke hvilke artister folk flest forbinder med god lydkvalitet. Og det er tydelig at det er soloartister med et hovedsakelig akustisk uttrykk som appellerer, anført av velkjente navn som også gjerne er forbundet med høy musikalsk kvalitet på sine utgivelser, sier musikkredaktør Bjørn Hammershaug i WiMP. 

I den anledning har disse norske artistene blitt trukket frem som innehavere av den beste lydkvaliteten:

1. Sivert Høyem (bildet)


2. Kurt Nilsen

3. Kari Bremnes

4. Jarle Bernhoft


5. Bjørn Eidsvåg

Foruten å toppe lydkvalitets-lister, er Høyem aktuell med Endless Love, som kom i mars. Vår anmelder omtalte albumet som en av vinterens klart beste norske utgivelser og belønnet med fem stjerner. Les anmeldelsen her.

Sjekk også ut hvem som befant seg på WiMPs oversikt over Norges lokalfavoritter, hvor listen var basert på antall spillinger via tjenesten i februar.


ANNONCE