Nyhet

M.I.A. må punge ut for langefingeren

Får bot på 1,5 millioner dollar, slår tilbake med YouTube-klipp.

Den engelsk-tamilske rapperen og sangeren M. I. A. klarte å sette mang et amerikansk sinn i kok da hun under sin gjesteopptreden under Madonnas konsert på Superbowl i fjor viste fingeren inn i kamera i et lite sekund. Nå, over halvannet år senere, er det blitt kjent at NFL (National Fooball League) gir den rampete pauseunderholderen en kraftig ordensanmerkning – de har bedt om 1,5 millioner amerikanske dollar pluss en offentlig unnskyldning.

M.I.A. skal ifølge NFLs uttalelse ha totalt ignorert NFLs "wholesome" verdier, som de mener er selveste grunnsteinen i Superbowl.

Nå har hun kommet med en aldri så liten uttalelse selv, i form av en YouTube-video der hun kaller hele situasjonen for "latterlig", og går til angrep på de såkalte "wholesome" verdiene.

– Hva med de 10-15 cheerleader-jentene på under 16 år som Madonna fant på en lokal high school i Indianapolis, som danser på seksuelt utagerende vis rett bak meg mens jeg viser fingeren? spør hun.

– Til syvende og sist handler dette om at NFL vil at jeg skal gå ned på knærne og si at det er OK å promotere seksuell undertrykkelse av kvinner, men ikke OK for en kvinne å vise styrke gjennom punk-attityde.

Du kan se hele videoen under. M.I.A. er mildt sagt ikke en person man har lyst til å havne i krangel med, og vi ønsker NFL lykke til med diskusjonen videre:

M.I.A.s fjerde album Matangi kommer 5. november.

 

ANNONCE