Nyhet

Elektronisk musikk på museum

Richie Hawtin går i Kraftwerks fotspor.

I fjor gjorde Kraftwerk åtte konsertkvelder hvor albumene Autobahn, Radio-Activity, Trans Europe Express, The Man-Machine, Computer World, Techno Pop, The Mix og Tour de France ble presentert i sin helhet - på Museum of Modern Art i New York. De tyske pionerene la også turen innom både Roskilde og Øya denne sommeren for en fantastisk oppvisning med karrierehøydepunktene, og 3D-showet som først ble avduket under disse museumskonsertene.

Vår skribent Eskil O. Vestre var i ekstase etter opptredenen på Roskilde, og ga konserten seks stjerner i sin anmeldelse.

Nå går også Richie Hawtin i Ralf Hütters fotspor når han opptrer med et spesialsett på Guggenheim-museet i New York 6. november. Hawtin var en viktig mann i oppbyggingen av technoscenen i Detroit på 90-tallet, og er kanskje mest kjent for de minimalistiske albumene han har gitt ut under artistnavnet Plastikman.


Siden har han også vært involvert i prosjekter med både samtidskunstner Jeff Koons og den franske nybølgeregissøren Jean-Luc Godard, samt vært en del av åpningsseremonien under de olympiske vinterlekene i 2006.

Skulle man være så heldig å befinne seg i New York 6. november, kan man sikre seg billetter til herligheten her. Hawtin har ikke opptrådt med Plastikman-materiale siden 2011, så det er bare å håpe på at turen også går til Europa etter hvert.

ANNONCE