Nyhet

Highasakite med albumdetaljer og ny video

Musikkvideo for Since Last Wednesday og nye detaljer om den kommende andreskiva.

Oslo-bandet Highasakite har gjort seg stadig mer bemerket i utlandet siden de utga den kritikerroste debuten All That Floats Will Rain i starten av 2012. I september slapp de den første singelen fra den kommende oppfølgeren via den innflytelsesrike amerikanske bloggen Stereogum, og denne uka hadde musikkvideoen eksklusiv premiere på hype-generatoren over alle, britiske NME.

Ikke rart, for Since Last Wednesday er en formidabel liten låt. Men skal britene og amerikanerne alltid få alt som er nytt før oss nordmenn, til og med norsk musikk?

Før du hisser deg for mye opp over akkurat det kan du trykke på play nedenfor og trøste deg med at vi faktisk kommer til å få skiva, som har fått navnet Silent Treatment, lenge før alle andre. Det etterlengtede og etter sigende noe mørkere andrealbumet slippes 3. februar i Norge, 3. mars i resten av verden. Ingrid Helene Håvik og vennene hennes byr på storstilte releasekonserter i forbindelse med slippet, først på Rockefeller i Oslo den 8. februar og deretter på Birthdays i London den 19. februar.


Since Last Wednesday er produsert av Kåre Chr. Vestrheim, og musikkvideoen er signert Yngvild Flikke. Hun forteller at videoen i stor grad ble improvisert frem under innspillingen:

– Keyboardist Øystein [Skar] holdt tilfeldigvis på å flytte en av dagene vi filmet, og så bestemte vi oss bare for å ta med flytteeskene. Kåre (produsenten på det nye albumet) har høner, som vi også tok i bruk.

 

ANNONCE