Nyhet

First Aid Kit spiller full konsert på By:Larm

Denne gangen kommer Söderberg-søstrene personlig istedenfor å sende moren sin.

Under By:Larm i februar i år ble den svenske søsterduoen First Aid Kit utropt til vinneren av Nordic Music Prize 2013, for albumet The Lion's Roar. Prisen blir utdelt hver februar til det beste nordiske albumet fra året som har gått, og de nominerte artistenene inkluderer alltid et bredt spekter av sjangere, samt musikere fra både Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island og Færøyene.

Da Johanna og Klara Söderberg skulle bli premiert med heder, ære, statuett og en sjekk på 20 000 euro på DogA i Oslo, hadde de derimot ikke mulighet for å møte opp. Istedenfor sendte de sin mor Anna Söderberg.

Nå skal jentene gjøre det hele godt igjen ved å ta turen til By:Larm 2013, der de ikke bare deler ut prisen til neste vinner, men også spille en full konsert.
Da The Lion's Roar vant prisen begrunnet juryen valget på følgende måte:

– Ingen i juryen kunne argumentere mot dette albumets styrke. Låtskrivingen er utsøkt, melodiene er tidløse og harmoniene hjerteskjærende vakre. Det er en varme som pulserer fra hjertet av Skandinavia, men likevel trenger musikken under huden på den amerikanske drømmen, og det på en måte som kun utenforstående kan gjøre – spesielt disse to. Dette albumet gjør noe som er temmelig sjeldent. Det kommuniserer den ekte gleden ved musikk.

Neste By:Larm finner sted 26. februar til 1. mars i Oslo, og First Aid Kit spiller på festivalens siste dag.

ANNONCE