Nyhet

Bob Dylan med musikkvideo til ikonisk låt

Det tok nesten femti år, men nå har en av Dylans største hits fått sin egen musikkvideo.

Bob Dylan kan nok kanskje regnes som en innovatør også innen musikkvideoformatet, om man regner hans tekstvideo fra D. A. Pennebakers dokumentarfilm fra 1967, Don't Look Back, til låten Subterranean Homesick Blues, inn under sjangeren. Et av låtskriverens aller mest ikoniske verk ble utgitt samme år som Subterranean Homesick Blues først dukket opp som singelutgivelse, i 1965, på et annet album; Highway 61 Revisited. Vi snakker selvfølgelig om åpningslåten og singelsporet Like A Rolling Stone.

Nesten femti år etter at låten først ble utgitt har Dylan bestemt seg for at det var på tide med en ordentlig musikkvideo for Like A Rolling Stone, og i likhet med Queens Of The Stone Age mener han at seeren (og lytteren) bør ha sitt å si i forhold til det som skal skje på skjermen i løpet av en musikkvideo. I den interaktive videoen, som du kan sjekke ut her, kan man klikke seg gjennom flere tv-kanaler hvor de forskjellige programlederne og karakterene mimer seg gjennom tekst.

Blant alternativene finner du tv-programmet Pawn Shop, Drew Carey som vert for The Price Is Right, sportskanalen ESPN og andre spinnville påfunn. Det villeste er nok at Dylan også har inkludert rapperen Danny Brown, som tilsynelatende mimer til låten i en av sine egne musikkvideoer.


Dylan besøkte Oslo tidligere i høst. Og selv om han droppet å spille Like A Rolling Stone, leverte han likevel en konsert som GAFFAs utsendte mente at forvandlet storstuen Spektrum til en intim bluesbar.

Vår anmeldelse av konserten finner du her.

 


ANNONCE