Nyhet

Arcade Fire til Primavera Sound Festival

Den spanske festivalen frister indiekids atter en gang.

Den 29. til 31. mai 2014 går den fjortende utgaven av Primavera Sound av stabelen i Spania. Festivalen som alltid frister musikk-feinschmeckere med et program bestående av det ypperste innen indie og alternativrock har allerede annonsert legendariske Neutral Milk Hotel til neste års program, og i dag følger de opp med nyheten om at kanadiske Arcade Fire skal ta med seg sin fantastiske nye skive Reflektor til neste års festival.

Det nye albumet er produsert av James Murphy (LCD Soundsystem / DFA) og markerer en betydelig endring i soundet til bandet, fra episke og mørke lydunivers til new wave-inspirerte discorytmer som sender tankene til Talking Heads og David Bowie.

Navnet Arcade Fire dukket i går opp på en diger plakat på Portal de l' Angel, en hovedgate i sentrum av Barcelona, uten noen form for forvarsel fra festivalen sin side. Dette stuntet er ikke så ulikt de uvanlige metodene Arcade Fire tok i bruk til å gradvis avsløre detaljene om deres siste album, og også denne gangen spredde nyheten seg rimelig raskt på sosiale nettverk. Festivalen bekrefter i dag at det hele er å regne som en offisiell kunngjøring.


Arcade Fire spiller også på en enda mer nærliggende festival til sommeren,  NorthSide Festival i Aalborg som går av stabelen 12. - 15. juni. Litt nærmere frem i tid kan canadierne oppleves i et par britiske byer allerede neste uke, der de spiller et par "hemmelige" konserter under pseudonymet The Reflektors. GAFFA kommer til å være på plass på mandagens konsert i London, så sjekk innom disse traktene igjen senere for en liten rapport om hvordan bandet er live i disse dager.

ANNONCE