Nyhet

Arcade Fire om kleskoden: – Slapp av, vær så snill.

Internett prøver å piske opp kontrovers, Arcade Fire ber hissigpropper om å ta seg en bolle.

For et par uker siden ble det klart at Arcade Fire spiller på europeiske festivaler som danske Northside og spanske Primavera neste sommer, og for noen dager siden offentliggjorde bandet også turnéplaner for blant annet USA og Canada. Sammen med offentliggjøringen om konsertdatoer på noen av Nordamerikas største stadioner kom også følgende beskjed fra bandet, som dukket opp når fans prøvde å booke billetter via Ticketmaster:

"Please wear formal attire or costume".

Her følger canadierne opp tråden fra de nylige ekslusive spesialkonsertene de spilte i byer som New York og London, der raske og heldige billettkjøpere fikk lov til å oppleve et virkelig stort band på en litt mindre scenen enn ellers – så lenge de hadde på seg kostyme eller pentøy, selvsagt, ifølge billetten.

At nå hele Reflektor-turnéen skal ha kleskode, kom som en overraskelse på fans, og nyheten satte av en eller annen grunn mang et kommentarfelt-sinn i kok. Nå sier imidlertid bandet at man ikke skal ta beskjeden så bokstavelig og alvorlig. De skriver på Facebook-siden sin:

"Til alle som er skikkelig opprørte over at vi ba folk om å kle seg på en bestemt måte på konsertene våre … slapp av, vær så snill. Dette er skikkelig ikke-obligatorisk. Det bare blir et mer morsomt karnival når vi alle er med på det. Så langt har disse konsertene vært de morsomte vi har spilt.
Ser dere snart.
Med kjærlighet,
Arcade Fire"

Hvordan skal man tolke dette? Var det aldri noen tvang med i bildet? GAFFA var til stede på Arcade Fires eksklusive konsert som "The Reflektors" i London sist uke, og kan bekrefte at også den lille minoriteten som møtte opp med fullstendig normale hverdagsklær fikk lov til å slippe inn. Men det er også verdt å opplyse om at disse gliste langt mindre bredt i løpet av kvelden enn herrene kledd i dress, kvinnene kledd ut som Disney-prinsesser og flokken med folk kledd ut som "Hvor er Willy?"-Willy.

Den beste kommentaren på hele Arcade Fire-kleskode-hysteriet på Internett kom forøvrig fra indiepop-duoen Memoryhouse på Twitter: 

ANNONCE