Nyhet

Hør Suedes comebackalbum

Elleve år etter deres forrige studioalbum er Suede tilbake med «Bloodsports» - i dag ble hele sulamitten lagt ut for strømming, fem dager før det treffer butikkene.

I oktober 2003 ble det klart at det ikke skulle bli noe mer Suede på en god stund. Planene om oppfølgeren til «A New Morning» ble skrinlagt, og de to nye låtene på samlealbumet «Singles» ble det siste nye fra den kanten. I 2010 fikk alle albumene til Suede en oppfriskning lydmessig og ble sluppet i store deluxe-utgaver med en haug ekstramateriale, og nå er det splitter nye studioalbumet på plass.

«Bloodsports» har offisiell slippdato førstkommende fredag, men kan allerede nå strømmes via NPR. NPR selv kaller albumet «et av de beste comeback-albumene i nyere tid,» og tar frem de nye albumene fra David Bowie og My Bloody Valentine som andre eksempler på at det er en god periode for gamle helters comeback for tiden.

De to siste albumene fra Suede fikk gjennomgå mye fra både presse og fans, «Head Music» og «A New Morning» greide aldri å følge opp suksessen fra de tre første albumene, selv om «Head Music» landet på toppen av salgslistene da det ble sluppet. Dette albumet fulgte opp monstersuksessen «Coming Up» fra 1996, et album som inneholdt hele fem hitsingler.


«Bloodsports» har så langt gitt oss singlene «Barriers» og «It Starts And Ends With You». Foreløpig er det ikke offentliggjort noen turnéplaner, bare én slippkonsert på Alexandra Palace i London er på programmet til nå. Suede har ikke spilt i Norge siden de gjestet Rockefeller i 2002.

Hør hele «Bloodsports» over hos NPR. 


ANNONCE