Nyhet

Ny singel fra Dreamon

Dreamon forteller om sin nye singel på nytt plateselskap. Hør låta her!

Mange har hatt store forventninger til Anthony «Dreamon» Osumanu Vartdal, etter blant annet opptredenen på by:larm i 2012, bred oppmerksomhet fra norsk presse og fire singler. Debutalbumet har deriomt latt vente på seg, men til høsten slippes det av Dreamons nye plateselskap Cosmos Music. Første smakebit ut er singelen «Magic», og vi ba Dreamon fortelle litt om låta.

- Låta handler om magien i musikken. Låta var i utgangspunktet Heidi Rojas', og det var en kjærlighetslåt om en fyr som hadde «The Magic Touch». Jeg fikk en idé om å bytte ut versene hennes, og heller fortelle min historie. Så i låta er det jeg som har «The Magic Touch» - littskryting fra en ellers ydmyk person. Låta er produsert av Steakhouse, og det finnes ikke samples i låta. Alt er spilt av dyktige musikere.

Dreamon ga ut fire singler på Universal Music, men har nå gått over til Cosmos Music. Et bytte han er fornøyd med.

- Selv har jeg lenge hatt en visjon om å lage et album slik jeg ønsker, og gi det ut etter å ha bygget opp litt buzz. Universal bestemte seg derimot for at de ikke ville gi ut albumet mitt i år, de ville heller fortsette å gi ut singler, og muligens en EP i vinter. Jeg har hatt et veldig fint samarbeid med Universal, men jeg følte også at de hadde andre ting som var viktigere å prioritere for dem enn meg. Hos Cosmos føler jeg meg derimot prioritert. De lytter til meg, og respekterer ønskene min om hvilken retning jeg ønsker å ta musikken min.

I følge Dreamon er singelen «Magic» en god pekepinn på hva man kan forvente av det etterlengtede albumet.

- Dette er noe av det man kan forvente, ja. Albumet blir variert; soul, neo-soul og gospelinspirert hip-hop og r´n´b, samtidig blir det en klar rød tråd gjennom albumet. Albumet blir inspirerende og motiverende, og jeg vil at man skal kunne høre på plata og bli inspirert til å følge drømmene sine. Noe av grunnen til at det har tatt litt tid å få ferdig albumet er at det har tatt tid å forme den sofistikerte sounden jeg har vært ute etter, og har jobbet med produsenter fra Brasil, Frankrike, USA og Norge. Pluss at man ikke kan tvinge frem kreativiteten. Den er alltid best når den kommer naturlig.

Selve albumet slippes altså ikke før til høsten, men de som skal på Øyafestivalen kan høre Dreamon fremføre låtene der. «Magic» ble sluppet i går, og kan høres her

ANNONCE