Nyhet

Årabrot avslører albumdetaljer

Årabrot slipper sitt sjette album på tampen av sommeren - nå er detaljene rundt slippet klare. Første singel kan høres her!

I forrige runde vant Årabrot en Spellemann for årets metallutgivelse for deres femte album, Steve Albini-produserte «Solar Anus». Bandet har fått en høy stjerne på både den norske og den internasjonale støyrock/metall-scenen, og har vært særdeles produktive de siste årene. Utgivelser har kommet hvert år, og det sjette albumet blir det fjerde på like mange år. I tillegg har det kommet EP-er innimellom, blant annet den allerede smått legendariske «I Rove» fra 2009.

Nå er det imidlertid bare Kjetil Nernes igjen som offisielt medlem i Årabrot, etter at trommis Vidar Evensen nå er ute av bandet, og for tiden er å finne på scenen sammen med et annet støyete prosjekt, nemlig Deathcrush.

Med seg på albumet har Nernes imldlertid fått Serena Maneesh-sjefen Emil Nikolaisen på produksjonssiden, og Jason Ward har stått for mastering denne gangen. Sistnevnte har tidligere jobbet med navn som Mudhoney, Rancid, Sleater-Kinney, Elliott Smith, Superchunk, Stephen Malkmus og Sebadoh.


– Vi snakker om en utgivelse som tar for seg utskeielser fra Bibelen, via antikken, fransk klassisk surrealisme og frem til idag, kom det fra Kristian Kallevik, sjef i Årabrots plateselskap, Fysisk Format, i en melding til GAFFA om albumet. Det er med andre ord ikke lettfordøyelige saker denne gangen heller.

Det sjette albumet har enkelt og greit fått navnet «Årabrot», og den første singelen, «Blood On Bunny», kan høres nederst i denne saken allerede nå - albumet kommer ikke før fredag 16. august. «Årabrot» består av følgende låter:

01. Ha-Satan Dêofol
02. Throwing Rocks At The Devil
03. Arrabal's Dream
04. Blood On The Poet
05. Dedication
06. Blood On Bunny
07. Drawing Down The Moon
08. The Horns Of The Devil Grow
09. The Bitter Tears Of Könt
10. Mænads


Albumslippet feires naturligvis også med konsert, og dette foregår på John Dee i Oslo lørdag 17. august.

ANNONCE