Nyhet

Thom Yorke og Nigel Godrich hopper av Spotify

— Yngre artister får ikke god nok avlønning, mener Godrich.

I løpet av helgen fjernet Radiohead-vokalist Thom Yorke soloalbumet «The Eraser», utgitt i 2006, samt «Amok», albumet han ga ut tidligere i år med Atoms For Peace, fra musikkstrømmetjenesten Spotify.

Atoms For Peace er Thom Yorke og den faste Radiohead-produsenten Nigel Godrichs sideprosjekt, og Godrich gikk hardt ut mot Spotify gjennom sin Twitter-konto. Produsenten og musikeren mente at yngre artister ikke får god nok avlønning gjennom tjenesten, som virkelig har tatt av de siste årene.

— Musikkbransjen blir kuppet, og hvis ikke vi prøver å skape et rettferdig system for nye produsenter og artister er det kunsten som til slutt vil lide, sa Godrich. Han påpekte også at et album som Pink Floyds «Dark Side Of The Moon» ikke ville vært lønnsomt å spille inn med dagens inntjeningsmodell.

Thom Yorke tok også til Twitter for å lufte sin frustrasjon rundt Spotify:

— Ikke la deg lure. Nye artister du oppdager på Spotify vil ikke få betalt, aksjeeierne er derimot dem som vil tjene seg rike. Så enkelt er det.

Selv om både «The Eraser» og «Amok» nå altså er tatt ned fra Spotify, ligger alle Radioheads album i skrivende stund fremdeles ute på strømmetjenesten. Det samme gjør Yorkes samarbeidsprosjekter med artister som Björk og UNKLE.

ANNONCE