Nyhet

Spotify svarer på Yorke-kritikken

Kritikken mot Spotify har blusset opp denne uken etter at Radioheads Thom Yorke og Nigel Godrich har trukket sine utgivelser fra tjenesten. GAFFA snakket med Spotify om kritikken.

 

Årsaken til at Radiohead-vokalist Yorke og -produsent Godrich trakk seg fra tjenesten, er at det betales ut for lite penger til de mer uetablerte artistene.

Spotifys pressesjef Sofie Grant sendte kort tid etter ut en pressemelding med et noe generisk svar på kritikken, vi tok imidlertid kontakt for å finne ut mer om hvordan det reageres innad på at artister som dette trekker seg fra Spotify.

– I Norden kan vi i dag se at modellen stort sett fungerer, og vi står for en stor andel av inntektene i musikkindustrien. I Norge kommer majoriteten av inntektene til plateselskapene fra strømming. Strømmet musikk er 66% av de totale musikkinntektene i Norge, i følge IFPI H1 2013.

– Vi fortsetter å jobbe videre med å utvikle en tjeneste som hjelper musikkfans å oppdage og dele mer musikk enn noen gang før. Vi har for eksempel rullet ut Follow-funksjonen, slik at artister kan fortelle sine fans når de slipper ny musikk, og Discover, som gjør at man får en personlig opplevelse av tjenesten, basert på de du følger, musikken du hører på, redaksjonelle kilder vi jobber med, pluss lokalt innhold.

 

Hva gjøres for å få artister som for eksempel Thom Yorke tilbake til Spotify?

– Vi forsøker å komme i kontakt med ham for å prate videre, forstå hans spørsmålsstilling, og for å vise hvordan vi jobber sammen med nye og etablerte artister.

Yorke har også fått kritikk i diverse medier for å ikke bidra til å gjøre ting bedre selv, på grunn av betal-hva-du-vil-modellen da Radioheads «In Rainbows» ble sluppet i 2007.

 

ANNONCE