Nyhet

Atoms For Peace streamer London-konserter

Supergruppen, som nylig forlot Spotify, overfører lyd og bilde fra neste ukes konserter.

Tidligere denne uken fikk Radiohead-vokalist Thom Yorke og produsenten Nigel Godrich mye oppmerksomhet da de trakk musikken sin fra strømmetjenesten Spotify. Både Yorke-albumet «The Eraser», samt årets «Amok» utgitt med Atoms For Peace, forsvant fra Spotify. Nigel Godrich gikk hardt ut mot selskapets forretningsmodell gjennom en rekke utsagn på Twitter.

— Musikkbransjen blir kuppet, og hvis ikke vi prøver å skape et rettferdig system for nye produsenter og artister er det kunsten som til slutt vil lide, sa Godrich som mente at nye artister fikk for dårlig avlønning gjennom strømmetjenesten.

GAFFA tok en prat med Spotifys pressesjef Sofie Grant etter beskyldningene fra de to stjernene. Les hennes svar her.

Nå meldes det imidlertidig om at Atoms For Peace, som foruten Yorke og Godrich også består av Red Hot Chili Peppers-bassisten Flea, Joey Waronker og Mauro Refosco, skal direkteoverføre sine to konserter fra London-scenen The Roundhouse i neste uke. Overføringen skjer gjennom nettjenesten Soundhalo.

Godrich uttalte seg om prosjektet i en pressemelding igår kveld.

— Grunnen til at Soundhalo virket spennende for min del er at man finner millioner av irriterende dårlige mobilopptak fra konserter på YouTube, som man likevel går inn og kikker på fordi man ønsker å gjenoppleve noe av stemningen fra konserten man selv var på kvelden i forveien. Soundhalo tilbyr en mer funksjonell løsning for å gjenoppleve konserten i ettertid.

Det er altså bandets to konserter torsdag og fredag i neste uke som blir direktesendt gjennom den nye tjenesten, og det er lovet høy bilde- og lydkvalitet gjennom tjenesten som også fungerer på smarttelefoner og nettbrett.

Se en promovideo i anledning Atoms For Peace nye satsing her.

ANNONCE