Nyhet

Slottsfjell med nytt artistslipp

Verdens høyeste mann, bassist på soloraid og Mercy Prize-vinnere til sommerens festival i Tønsberg.

På tampen av oktober måned annonserte Slottsfjellfestivalen – situert i Norges eldste by, Tønsberg – sine ti første artister til sommerens utgave av festlighetene. Blant navnene kunne man finne artister og band som eksempelvis Kvelertak, Karpe Diem, Kaizers Orchestra, Black Debbath, Bendik, Razika og bittelitt norske The Wombats.

I dag annonserte Vestfold-festivalen tre nye navn på sitt program, som nå begynner å ta en mer eller mindre hederlig form, og kjenner man rutinene rett, vil det komme flere artister ettersom vinter blir til vår.

Blant det tre navnene som i dag ble presentert på Slottsfjells festivalprogram, finner man den britiske indierocktrioen Alt-J, som vant prestisjetunge Mercy Prize for sitt debutalbum, «Ane Awesome Wave». Det kritikerroste albumet kom på gaten i mai, og fikk en real økning i salget på grunn av den ekstra oppmerksomheten som følger med når et band eller en artist vinner Mercury Prize. Dessuten mottok Alt-J en pengepremie på 20.000 pund – drøyt 185.000 kroner. Nå er bandet klare for Slottsfjell 2013.


Fra Sverige kommer dessuten Kristian Matsson (bildet), som er mer kjent under kunstnernavnet The Tallest Man on Earth. I juni slapp han sitt tredje studioalbum, «There's No Leaving Now». Albumet ble anmeldt av GAFFAs Tor Hernan Floor, som mente det var sannsynlig at svenskens studioytring var det beste folkpopalbumet man ville få hørt i 2012.

– Inspirasjonen til The Tallest Man on Earth kom da Mattson i en alder av femten år, oppdaget Bob Dylan og Woodie Guthrie, og ønsket å finne ut hvor fascinasjonen i han for denne musikken kom fra. Seks år etter hans første utgivelse, står hans tredje plate fjellstøtt som en like uangripelig og bevegende album som de beste folkrock-platene fra 60-tallet. Og det er både de med og uten elektrisk komp, skrev Floor, og albumet fem stjerner.

Det siste navnet på Slottsfjellnotatblokken er relativt nytt og spennende. Dan Croll er nok mest kjent for sin tidligere rolle som bassist i halvnorske Eye Emma Jedi. Nå står han imidlertid på egne ben, noe han tydeligvis gjør svært godt, siden han av den engelske avisen The Guardian ble trukket frem som svært lovende så sent som i november. Helt alene står han dessuten ikke: På scenen har han med seg både en trommeslager, en keyboardist, en bassist og en ekstra gitarist – i alle tilfeller.


Slottsfjell arrangeres fra 18. – 20. juli.

ANNONCE