Nyhet

Jake Bugg utsetter norgeskonsert

Tenåringen skulle etter planen spille i Oslo i midten av mars, men har nå fremskutt sin konsert til april måned.

I oktober ble det klart at den purunge låtskriveren, sangeren og gitaristen Jake Bugg fra Nottingham i England var klar for Oslo og Parkteatret til våren. Konserten skulle etter planen gå av stabelen fredag 15. mars, men nå har konserten blitt utsatt med drøye fjorten dager.

Ny dato for Buggs opptreden er 4. april.

Bugg – hvis egentlige navner er Jake Edwin Kennedy – har til tross sin unge alder allerede opplevd en del blest i hjemlandet, hvor musikkpressen og fans har sammenlignet han med storheter som selveste Bob Dylan og den skotske nasjonalskalden Donovan. Disse sammenligningene til også GAFFA-skribent Morten Skogum utgangspunkt i, da han i forrige uke anmeldte Jake Buggs platedebut.


– De fjorten sangene på Jake Buggs debutalbum er alle bærere av en lang singer/songwriter-tradisjon. Attenåringen fra Nottingham er i så måte ingen fornyer. Viktigere enn det er derimot fyrens evne til å lage gode sanger, ja fordømt gode sanger alderen tatt i betraktning. Albumet setter raskt tonen med åpningssporet «Lightning Bolt», et rocka spor hvor kassegitaren får selskap av elektrisk gitar og trommer, som en «Dylan goes electric». For det er ikke til å komme utenom at Bugg legger seg tett opptil mesteren selv, slik også skotten Donovan gjorde, riktignok ikledd en noe nyere drakt som kan minne om The Tallest Man On Earth så vel som Oasis.

Tidligere denne måneden spilte Bugg også på den nederlandske bransjefestivalen Eurosonic. Til stede på konserten var GAFFAs Groningen-korrespondent, Tord Litleskare, som kunne melde om en ung artist med et godt tak om publikum.

– Etter hvert ble det også tid til et par nummer hvor Jake stod alene med gitaren, noe som skapte ekstra høye jubelbrøl hos det engasjerte publikummet, selv om jeg personlig heller foretrakk de kjappere låtene med band. Med den rullende bassen og småskitten gitarsoli fra Jake selv ble en låt som «Trouble Town» ekstra levende og bråkete på scenen. Det var disse små øyeblikkene, da både Jake og backingbandet løsrev seg og turte å bråke litt mer, at konserten nådde sine største høyder, skrev Litleskare, og ga konserten fem stjerner.


ANNONCE