Nyhet

Gikk du glipp av dette?

Det er en jevn flyt av programoppdateringer for alle sommerens festivaler i disse dager - sjekk bookingene som har blitt offentliggjort de siste dagene.

I disse dager girer de fleste festivalene opp og byr på nye bekreftede navn oftere og oftere, og omtrent daglig er det nye oppdateringer. GAFFA har samlet sammen noen av de ferskeste oppdateringene.

I helgen ble både Atlanter og Alabama Shakes meldt klare for Øya. Norske Atlanter er i disse dager aktuelle med sin debutsingel, men det er på ingen måte noen ferskinger som spiller i bandet, her finner vi nemlig Jens Carelius og Arild Hammerø. De er allerede et av buzznavnene på by:Larm, som foregår i Oslo 13.-16. februar, og debutalbumet er ventet ute 15. mars.

Øya inviterer også til den første konserten amerikanske Alabama Shakes gjør på norsk jord, bandet som i 2011 imponerte mange med sitt debutalbum, «Boys & Girls», inkludert GAFFAs anmelder, som slo til med fem stjerner.


Den splitter nye festivalen i Moss som har fått navnet Varna, slapp i helgen Matilda som ferskeste navn på plakaten. På denne plakaten finner vi fra før av Death By Unga Bunga, Tuba Tuba og Saturday City.

Hove på sin side avslørte rett før helgen at det britiske stjerneskuddet AlunaGeorge (bildet) spiller på årets festival. Duoen har blitt favoritten til et utall blogger og magasiner det siste året, og leverte etter sigende et svært overbevisende sett på den nederlandske bransjefestivalen Eurosonic tidligere denne måneden. Det lover altså godt for en travel festivalsommer for AlunaGeorge.

Det danske postpunk-bandet Synd & Skam ble også meldt klare for Roskilde, som til nå kan skilte med navn som Rihanna, Queens Of The Stone Age, Sigur Rós, Slipknot og Kvelertak på programmet.


Den danske versjonen av by:Larm, Spot, går ned første helgen i mai, og et lite knippe norske artister pleier å bli invitert. Rett før helgen ble Einar Stray meldt klar for festivalen, og fra før av er Jonas Alaska invitert tilbake for andre år på rad.

Svenske Emmabodafestivalen byr også hvert år på en rekke godbiter for elektro- og indiehoder, og slapp rett før helgen noen av neste års artister. Da var det Showtek, Rebecca & Fiona, Youth Lagoon, Postiljonen og Labyrint som ble meldt klare, og fra før er Icona Pop, Lifelike, Yuksek og Infected Mushroom noen av de klare artistene.


ANNONCE