Nyhet

Depeche Mode navngir kommende album

Trioens trettende studioalbum ventes i butikkene 25. mars, mens første singel fra albumet kan høres fra og med neste fredag.

Det britiske synthpopbandet Depeche Mode offentligjorde i dag nye detaljer omkring deres kommende, trettende studioalbum. Bandets tilhengere har allerede i en stund begynt å telle ned til datoen 25. mars, da bandet slipper sitt nye album – som i dag ble avslørt får tittelen «Delta Machine» – på plateselskapet Columbia Records.

Samtidig kom også nyheten om at den første singelen fra det kommende albumet, «Heaven», får sin premiere på musikk- og videonettstedet Vevo neste fredag, altså 1. februar. Hendelsen vil bli behørig dekket her på gaffa.com.

Etter sigende skal Dave Gahan og Martin Gore ha skrevet alle låtene på det kommende albumet, som de vil ta med seg i bagasjen når de legger ut på sin omfattende europaturné i mai. Rundreisen starter i havnebyen Tel Aviv i Israel 7. mai, og bandets eneste Skandinavia-konsert i denne omgangen er på Parken i København torsdag 13. juni.


– Albumet har en veldig organisk og kontant uttrykk. Det er ikke blues, men det har de samme, sjelfulle vibrasjonene, sier bandets frontmann og vokalist, Dave Gahan, om det nye albumet.

Alle av Depeche Modes tidligere album har blitt utgitt på det engelske indieselskapet Mute, men i forbindelse med det kommende albumet har de altså skiftet til det amerikanske selskapet Columbia, som er en del av multinasjonale Sony Music.

Bandets foreløpig siste album het «Sounds of The Universe», og ble utgitt i april 2009. Albumet ble anmeldt av GAFFAs Finn P. Madsen, som mente at albumet hadde sporadiske øyeblikk av storhet. 


– Med Ben Hillier i produsentstolen har bandet forlatt den til tider krasse og pågående lyden som var en del av deres forrige utgivelse, «Playing The Angel». I stedet leverer de til tider store øyeblikk, hvor fortid og nåtid fusjonerer med en lang rekke iørefallende låter, som eksempelvis førstesingelen «Wrong». Dave Gahan har hatt fingeren med i låtskriverspillet på noen låter, og markerer seg blant annet med den elektronisk repeterende «Hole to Feed» og den fremragende «Come Back», med en foruroligende lydtapet og en vokalprestasjon som nesten når opp til universelle høyder, skrev Madsen, og ga albumet fire stjerner.

Bandet avslørte også låtlisten til «Delta Machine», som er som følger:

1. Welcome To My World
2. Angel
3. Heaven
4. Secret To The End
5. My Little Universe
6. Slow
7. Broken
8. The Child Inside
9. Soft Touch/Raw Nerve
10. Should Be Higher
11. Alone
12. Soothe My Soul
13. Goodbye


ANNONCE