Nyhet

Truls og Paskalev til Varna

Programmet til mossefestivalen begynner så smått å ta form, og i dag kunne østfoldingene addere to by:Larm-hotshots på konsertoversikten.

I midten av januar ble det klart at Moss får en ny festival. Sommerarrangementet har fått navnet Varna, og skal gå av stabelen i Nesparken 12. og 13. juli. I front for festivalen finner man Spoon Train-pådriveren Simen Herning, samt en rekke andre som ønsker å skape liv og røre i Moss.

Til nå har festivalen booket navn som Casa Murilo, Tuba Tuba, Death By Unga Bunga, Matilda og Saturday City, samt Phil T. Rich, som ble plukket opp dagen etter at han stakk av med seieren i Urørt-finalen på Samfundet i Trondheim.

Nå er billettsalget til mossefestivalen allerede godt i gang, og i dag kunne Varna-ledelsen presentere to nye navn på festivalplakaten.


Sunnmørske Mikhael Paskalev (bildet) har også en historie som Urørt-vinner, og i begynnelsen av denne måneden slapp han sitt debutalbum, som fikk navnet «What's Life Without Losers». Albumet ble anmeldt av GAFFAs Eskil Olaf Vestre, som mente det vanskelig kunne gå galt for sangeren, gitaristen og låtskriveren på hans jomfrulangspiller – sett velg av hans noe vovede valg av omslagsbilde.

– Paskalevs karakteristiske stemme og friske tilnærming til nostalgisk folkrock bør bli trykket enda tettere til brystet av mang en musikkglad nordmann i år, og et eksemplar av denne skiva bør være et trygt gavevalg til rastløse indiekids så vel som fastkjørte retrorock-onkler. De som har fulgt ordentlig med har selvsagt hørt mye av dette materialet før, ikke minst Urørt-vinneren «I Spy», hvis video med rette har blitt nominert til årets Spellemann-utdeling. Men gjennom denne langspilleren har Paskalev alt han trenger for å erobre de store massene – og til og med det store utland. Dette er helt klart til å eksporteres ut til hele verden. Vel, bortsett fra dette med puppen på coveret, da. Ellers ser jeg ikke hvordan noe kan gå galt for denne sunnmøringen, skrev Vestre, og ga albumet fem stjerner.

Omtrent samtidig som årets by:Larm ble arrangert, debuterte den tidligere Lukestar- og Truls and The Trees-frontmannen Truls Heggero som soloartist, under sitt eget fornavn. Singelen «Out of Yourself» har gjort det bra både på radio og på nett, og er første smakebit fra hans foreløpig utitulerte album, som etter sigende skal utkomme i løpet av våren.


GAFFAs Eskil Olaf Vestre var til stede da Truls spilte konsert på John Dee under by:Larm, og kunne melde om en plettfri livedebut for R&B-konvertitten.

– Som så mange andre indiehoder, har Truls latt seg forføre av den nye bølgen med R&B som har dukket opp de seneste årene, og det er tydelig at han har hørt sin Weeknd og Frank Ocean. Samtidig skaper han sin helt egen lyd, det er unektelig fortsatt noe særegent trulsk over det hele. Når popmelodiene i tillegg var så sterke at man var klar for å nynne med allerede halvveis uti en låt man aldri hadde hørt før, hersker det ingen tvil om at herr Heggero kommer til å oppnå sitt mål om å infiltrere A-listene for alvor i år, skrev vestre, og konkluderte:

– Da publikum omsider fikk oppleve «Out of Yourself» var John Dee et eneste stort hav av smil og gyngende kropper – sjeldent har jeg sett et så unisont fornøyd by:Larm-publikum. Truls' musikk kommer kanskje ikke akkurat til å forandre verden, men at den vil blidgjøre mang en nordmann i år, og bli fullstendig uunngåelig på radiostasjoner og sommerfestivaler. Det hersker det ingen tvil om, mente Vestre og skjenket konserten fem stjerner.


Programmet til varna-festivalen begynner altså å dra seg til, og grunnene til å besøke Norges trettende største by i sommer begynner så smått å bli flere og flere.  

ANNONCE