Nyhet

Roskilde booker Kraftwerk

Tysk og stilisert til den danske storfestivalen.

Roskildefestivalen føyer et stornavn til årets program, forteller den danske avisen Politiken. Det dreier seg om de tyske elektronika-pionerene Kraftwerk, som opptrer med et tredimensjonalt show og derfor deler ut vederlagsfrie 3D-briller for anledningen.

– Vi får et fantastisk nedslag i musikkhistorien samtidig som vi får en helt spesiell konsert når Kraftwerk turnerer med sitt 3D-show. Det blir en annerledes konsert og ikke minst en annerledes festivalopplevelse, sier Roskildefestivalens musikkansvarlige Rikke Øxner til Politiken. 

Kraftwerk startet opp allerede i 1970 i den tyske byen Düsseldorf, den sjuende mest folkerike byen i Tyskland, ellers kjent for å ha gitt verden åttitallsmetallbandet Warlock og gitarhelten fra syttitallets Scorpions, Uli Jon Roth. Bandet brøt for alvor gjennom i 1974 med sitt fjerde album, «Autobahn». I dag er det kun Ralf Hütter som gjenstår fra den originale besetningen, som ellers alltid har bestått av totalt fire medlemmer som i varierende grad agerer robotiske karakterer i livesammenheng.

Kraftwerk var sist i Danmark i 2009 da de beleielig nok spilte ved et vaskeekte kraftverk, nemlig Værket i Randers. De skal ikke bare til Danmark denne sommeren: i forrige uke ble det bekreftet at de også besøker enda nordligere breddegrader når de har med seg 3D-showet sitt til Øyafestivalen i den norske hovedstaden. 

Årets Roskildefestival arrangeres fra 29. juni til 7. juli. Blant de andre navnene som er booket denne gangen finner man Animal Collective, Dead Can Dance, Queens of the Stone Age, Rihanna, Slipknot og Sigur Rós. Billetter kan hukes inn fra festivalens hjemmesider.

ANNONCE