Nyhet

Pearl Jam lover nytt

Seattle-bandet finner inspirasjon i Pink Floyd og pønkrock.

Pearl Jam-gitaristen Mike McCready forteller i et intervju med Rolling Stone at bandet «jobber med demoer akkurat nå og snart skal skal spille inn» nytt album. Pearl Jam hadde planer om å slippe oppfølgeren til «Backspacer» allerede i fjor, men på grunn av vokalisten Eddie Vedders soloturné ble prosjektet lagt på is, altså inntil nå.

– Vi har sju låter som er relativt klare, men samtidig har vi femten andre som er klare, i tillegg til det Eddie vil komme med, så vi jobber oss gjennom disse.

Foreløpig vil ikke McCready sette noen klare stempler på albumet, og sier heller at «det jeg kan si vil ikke henge på greip før du hører det.» Uten å avsløre noe særlig mer hinter han at albumet vi bære preg av både Pink Floyd og pønkrock.

Pearl Jam har vært aktive siden helt i starten av nittitallet, opprinnelig under navnet Mookie Blaylock, oppkalt etter basketballspilleren som på denne tiden spilte for New Jersey Nets, som i dag heter Brooklyn Nets. I anledning bandets tjueårsjubileum i 2011 kom dokumentarfilmen «Pearl Jam Twenty», produsert av selveste Cameron Crowe.

Bandet var i Norge senest i fjor sommer da de spilte på Oslo Spektrum i hovedstaden.

ANNONCE