Nyhet

Lovende trekløver til Øya

Hovedstadsfestivalen avduket i dag tre nye navn på plakaten.

Øyafestivalen fortsetter å styrke programmet sitt foran årets utgave av arrangementet. Festivalen arrangeres i år for femtende gang, og til nå har festivalen fått navn som Blur, Slayer, Solange, The Knife, Kvelertak og Azealia banks på programmet.

I dag kunne festivalen avduke tre nye navn på plakaten.

Palma Violets ble tidligere i dag annonsert som en del av programmet til Hove – som arrangeres i begynnelsen av juli –  men de vender altså tilbake til berget i august måned for å begeistre publikummet i Middelalderparken.  


Carmen Maria Hillestad (bildet, delvis skjult) er nok kanskje mest kjent som en av de mest suksessrike modellene Norge har hatt til nå, men nå har hun lagt modelltilværelsen på is en stund for å fokusere på musikkarrieren, under artistnavnet Carmen Villain. Hennes tolv låter lange debutalbum får navnet «Sleeper», og slippes via plateselskapet Smalltown Supersound 11. mars. På utgivelsen har hun fått hjelp av blant andre Serena-Maneesh-frontmann Emil Nikolaisen og Prins Thomas, noe som bør love godt for hennes jomfrulangspiller.

Det tredje og siste navnet på plakaten til festivalen i denne omgang er den kaliforniske indierockduoen Foxygen. Bandet ble dannet i 2005, og slapp sitt første album, «Take The Kids Off Broadway» i fjor sommer. Deres andre album ble smykket med tittelen «We Are The 21st Century Ambassadors of Peace & Magic», og utkom mot slutten av januar i år. Albumet ble anmeldt av GAFFAs Kjetil Sandlund, som mente amerikanerne leverte midt på treet denne gangen, kanskje på grunn av det referansespekkede låtmaterialet.

– Problemet er ikke at de kopierer for meget. Problemet er at man snart merker at det ikke er en eneste låt her som sitter. Det finnes, utrolig nok med tanke på de skatter de låner fra, ikke en eneste virkelig god poplåt på denne plata. Eller, for å si det på en annen måte: Hvis du tar den gamle vinylsamlingen til din far og moser den sammen sitter du ikke igjen med en fantastisk plate. Du sitter bare igjen med en haug med knust vinyl, skrev Sandlund, og ga utgivelsen tre stjerner.


Øyafestivalen arrangeres fra 6. til 10. august.

ANNONCE