Nyhet

Se de mest leste GAFFA-nyhetene i år

Vi har krønsjet tallene, og resultatene byr på flere overraskelser.

1.GAFFA-prisen 2012: Og vinnerne er…

GAFFA-prisen ble delt ut for første gang i år. Leserne fikk stemme fram sine norske og utelandske favoritter i kategoriene Årets album, Årets gruppe, Årets soloartist, Årets låt og Årets nykommer. De store vinnerne var Susanne Sundfør, Kaizers Orkestra og Lana Del Rey.  

2. Highasakite-Ingrid får kritikk for solodebut

Ingrid Helene Håvik fra Highasakite fikk sterk kritikk for sangteksten til låten Marianna, som skildrer brutal mishandling av en kvinne. Håvik slapp sitt første soloalbum, Babylove, 1. november i år. 

3. GAFFA Photo Award 2013: Se vinnerbildene! 

Den årlige kåringen av beste foto for GAFFA gikk av stabelen for litt over en måned siden. Her konkurrerte både profesjonelle konsertfotografer og amatører om topplasseringene. Årets bilde ble fanget av Christian Roth Christiansen under Kvelertak-konserten på Slottsfjellfestivalen

4. Mikhael Paskalev annonserer solodebut

Singer/songwriteren Mikhael Paskalev stakk av med Urørt-seieren i 2012, og hadde stor suksess med låtene I Spy og Jive Babe, samt den selvtitulerte EPen sin. Nyheten om at han skulle slippe sitt første soloalbum i februar i år var naturligvis en svært gledelig for mange av leserne våre. 

5. Slutt for John Olav Nilsen & Gjengen

Fire år etter at de slapp debutplaten For sant til å være godt ble det klart at Bergensbandet skulle trekke seg ut av norsk musikkliv. Bandet slapp den vemodige nyheten via Facebooksiden sin. Senere ble det annonsert at de skulle spille fire store avskjedskonserter i Trondheim, Oslo, Stavanger og Bergen.  

6.  GAFFA-Prisen 2013: Stem og vinn! 

14. november la vi ut nominasjonene til årets GAFFA-priser. Leserne våre fikk mulighet til å stemme fram sine favoritter i de samme kategoriene som i fjor helt fram til 18. desember. 

7. Åjehelvete, gjett hvem som er tilbake? 

Hip hop-gruppen A-laget var en av de mange artistene som slo an gjennom den nye bergensbølgen. I sommer slapp kultbandet den etterlengtede singelen Åjehelvete, som del av den andre EPen deres.

8. Videopremiere: Sigurd Julius

Møbelsnekkeren og låtmekkeren Sigurd Julius hadde premiere på musikkvideoen til Flasketuten peke på i november. Måneden før ble han kåret til Ukas urørt, og etter å ha sluppet mange EPer, fulgte han endelig opp med et selvtitulert debutalbum.

9. Kaizers til Fredrikstad

En av de største musikkbegivenheten her til lands i år var Kaizers Orchestras avskjedsturné. I februar ble det annonsert av ompakongene skulle besøke Månefestivalen i Fredrikstad på veien.

10. PREMIERE: Eye Emma Jedi – '88

Norsk-britiske Eye Emma Jedi slipper debutplaten sin i 2014. Som en smakebit på hva vi har i vente, slapp de en EP i oktober. I den anledning, hadde GAFFA premiere på den indietastiske låten '88. 

ANNONCE